08:47 27.01.2019

США не мають наміру закривати посольство в Венесуелі

1 хв читати
США не мають наміру закривати посольство в Венесуелі

Держдепартамент США заявив, що не планує закривати американське посольство в Венесуелі і буде продовжувати захищати безпеку і інтереси американців, повідомило агентство "Ассошіейтед прес" (АП).

"Держдепартамент ... підтвердив, що його пріоритетом залишається безпека персоналу в Венесуелі і що він не має наміру закривати посольство", - йдеться в повідомленні АП.

Напередодні уряд Венесуели через зовнішньополітичне відомство поінформував про те, що американський дипломатичний корпус виведений з країни.

"США завершили виведення присутнього персоналу з дипломатичної місії в Каракасі," - йдеться в повідомленні.

Венесуельські дипломати, зі свого боку, залишають США, підкреслюється в документі.

Водночас, МЗС Венесуели розповсюдило комюніке, в якому йдеться, що влада США і Венесуели домовилася залишити частину дипломатичного персоналу в своїх посольствах на час переговорів про майбутній статус двосторонніх відносин.

"Було вирішено, що співробітники обох дипмісій, котрі залишаються, як і раніше користуватимуться прерогативами, поширюваними на дипломатів. До завершення розриву дипвідносин вони мають концентруватися на роботі виключно на території своїх дипмісій, які закриваються", - наголошується в документі.

Сторони впродовж 30 днів проведуть переговори щодо заснування місій інтересів в обох столицях. У разі провалу переговорів, дипломатам обох країн буде надано 72 години на те, щоб повернутися на батьківщину.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА