19:31 15.01.2019

Апеляційний суд зобов'язав САП закрити або передати в суд справу щодо хабаря Охендовського

2 хв читати
Апеляційний суд зобов'язав САП закрити або передати в суд справу щодо хабаря Охендовського

Київський апеляційний суд відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в задоволенні скарги на рішення суду першої інстанції про зобов'язання прокуратури закрити або направити до суду справу за підозрою екс-голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського у хабарництві, повідомляє громадська організація "Центр протидії корупції" (ЦПК).

"Відтепер САП зобов'язана закрити або передати справу Охендовського до суду. Рішення апеляційного суду можуть оскаржити в касаційній інстанції", - повідомляється на сайті ЦПК у вівторок.

У громадській організації нагадали, що керівник САП Назар Холодницький призупинив розслідування, що надало можливість адвокатам М.Охендовського звернутися до суду, який зобов'язав прокурорів справу або закрити, або передати до суду.

Як повідомлялося 13 грудня 2016 року М.Охендовському в аеропорту "Бориспіль" співробітники НАБУ вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні про так звану "чорну бухгалтерію " Партії регіонів.

16 лютого 2017 року М.Охендовський заявив, що його адвокати подадуть клопотання до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про закриття кримінального провадження щодо нього. Він наголосив, що очікує законне рішення САП про закриття провадження у зв'язку з відсутністю події кримінального правопорушення. За словами глави ЦВК, протизаконне продовження провадження означатиме лише те що, що "НАБУ і САП навмисне виконують політичне замовлення, спрямоване на дискредитацію глави ЦВК і посиленні політичного тиску на Комісію".

17 березня М.Охендовський заявив, що Генпрокуратура визнала його потерпілим у кримінальному провадженні щодо незаконного притягнення його до кримінальної відповідальності детективами НАБУ.

3 квітня стало відомо, що Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження, в якому глава ЦВК М.Охендовський за рішенням суду був визнаний потерпілим.

22 вересня 2017 року керівник САП Назар Холодницький повідомив, що розслідування кримінального провадження стосовно М.Охендовського призупинено, доки виконуються міжнародно-правові доручення.

8 лютого 208 року директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що після виконання міжнародно-правових доручень у кримінальному провадженні за обвинуваченням М.Охендовського, буде прийнято остаточне рішення щодо подальшого розслідування.

11 квітня 2018 року Солом'янський районний суд м.Києва скасував постанову керівника САП Назара Холодницька про призупинення досудового розслідування у кримінальному провадженні про так звану "чорну бухгалтерію "Партії регіонів" від 30 травня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА