19:34 09.01.2019

Кримінальні справи стосовно адвокатів Януковича Горошинського та Просянюк у рамках "справи Майдану" закрито

2 хв читати
Кримінальні справи стосовно адвокатів Януковича Горошинського та Просянюк у рамках "справи Майдану" закрито

Кримінальні справи стосовно адвокатів Ольги Просянюк та Олександра Горошинського, які представляють інтереси Віктора Януковича в рамках розслідування справи за обвинуваченням екс-президента України в причетності до вбивств на Майдані 18-20 лютого 2014 року, було закрито через відсутність в їхніх діях складу злочину, повідомляють в адвокатському об'єднанні "Авер Лекс".

Відповідне рішення прийняв слідчий Печерського управління поліції Головного управління Нацполіції в Києві 29 грудня 2018 року на підставі пункту 2 ч. 1 ст. 284 КПК України.

Ці справи було відкрито наприкінці лютого 2018 року після конфлікту, який виник між адвокатами та правоохоронцями в Печерському суді Києва 7 лютого. О.Просянюк та О.Горошинський мали намір потрапити до зали засідання, де розглядалося клопотання прокуратури про спеціальне "заочне" досудове розслідування "справи Майдану", але їх не пустили співробітники поліції, а В.Януковичу було надано захисника з центру безоплатної правової допомоги Івана Ангеліна.

На тому засіданні 7 лютого суд надав дозвіл на заочне розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького у справі про скоєння злочинів, які призвели до вбивств активістів Майдану 18-20 лютого 2014 року.

У середині грудня 2017 року суддя Світлана Шапутько відсторонила адвокатів В.Януковича Віталія Сердюка, Ігоря Федоренка та Андріану Фозекош з об'єднання "Авер Лекс" від справи з розгляду цього клопотання через їхні неявки до суду, які адвокати аргументували це поважною причиною.

Крім того, 20 грудня 2017 року С.Шапутько в своєму рішенні порушила перед Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури Києва питання про дисциплінарну відповідальність адвокатів об'єднання "Авер Лекс" Віталія Сердюка, Ігоря Федоренка та Андріани Фозекош через порушення ними присяги адвоката й правил адвокатської етики.

Раніше, 4 грудня, адвокати В.Сердюк та І.Федоренко принесли на засідання суду дерев'яні біти, бруківку, пляшки з так званими коктейлями Молотова та повідомили, що це речові докази, за допомогою яких вони здійснять у залі засідання експеримент щодо їхнього застосування. Суддя визнала, що ці предмети можуть становити загрозу життю та здоров'ю присутніх у суді, та зажадала прибрати їх із зали, але це зауваження адвокати проігнорували.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА