20:37 04.01.2019

Омелян упевнений у припиненні залізничного сполучення України з РФ

2 хв читати
Омелян упевнений у припиненні залізничного сполучення України з РФ

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян вважає, що залізничне сполучення України з Російською Федерацією буде неодмінно припинено.

"Дійсно, ми ініціювали припинення залізничного сполучення з Російською Федерацією. Поки що це питання не фіналізоване на рівні Кабміну. Проте завдяки зусиллям Міністерства інфраструктури, "Укрзалізниці" в 2018 році ми вперше отримали набагато більший потік пасажирів у західному напрямку, ніж у східному", - розповів міністр в ефірі телеканалу ZIK у п'ятницю ввечері, відповідаючи на запитання глядача щодо ініціативи про припинення залізничного сполучення з РФ.

За словами В.Омеляна, згідно з об'єктивними даними, кількість поїздок громадян України на залізничному транспорті до Російської Федерації "невблаганно скорочується". "Тому його (залізничне сполучення - ІФ) буде припинено так чи інакше - або рішенням уряду, або за фактом ніхто не їздитиме", - переконаний він.

Як повідомлялося, в 2018 році Міністерство інфраструктури України підготувало низку пропозицій щодо протидії Росії в рамках її діяльності в Азовському басейні та на окупованих територіях, зокрема припинення пасажирського сполучення. Відповідні пропозиції направлено до Кабміну.

"Ми підготували низку контрзаходів щодо того, що відбувається з боку Російської Федерації на наших окупованих територіях і в Азовському морі. До цього комплексу заходів входить і припинення залізничного сполучення з Росією. Питання обговорювалося на міжвідомчих робочих зустрічах у Міністерстві інфраструктури. Ми хочемо, щоб це було винесено в площину уряду або Ради національної безпеки та оборони України, щоб відповідне рішення було ухвалено вже на державному рівні", - заявив тоді В.Омелян.

За його словами, йшлося виключно про припинення пасажирського залізничного сполучення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київська обласна прокуратура та Солом'янський районний суд заблокували діяльність двох торговельних центрів Arricano

Зеленський привітав Угорщину з початком головування в Раді ЄС і подякував Бельгії за її лідерство в період головування

У більшості областей України очікується спека до 37° без опадів, на заході та півночі пройдуть дощі, місцями з градом

УІНП виніс на громадське обговорення законопроєкт про засади державної політики національної пам'яті українського народу

Втрати ворога на часовоярському напрямку за червень сягають понад 5 тис. осіб - ОСУВ "Хортиця"

Вербицький заявляє, що звільнився з посади заступника генпрокурора за власним бажанням для збереження репутації відомства

Вербицького звільнено з посади заступника генпрокурора - Офіс генпрокурора

ПОБЛИЗУ МИРГОРОДА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ БУЛО ЧУТИ ВИБУХИ, ПС ОГОЛОШУВАЛИ ПОВІТРЯНУ ТРИВОГУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Ворог увечері випустив по Києву ракети "Іскандер-К", а вночі по Дніпру - "Іскандер-М" - Повітряні сили

Черга з фур почала рости на українсько-польському кордоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА