08:29 14.12.2018

СБУ викрила одного з керівників відомчого санаторію "Одеса" на фінансових оборудках

2 хв читати
СБУ викрила одного з керівників відомчого санаторію "Одеса" на фінансових оборудках

Співробітники Управління внутрішньої безпеки СБ України спільно з управлінням служби в Одеській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України викрили на фінансових операціях одного з керівників відомчого санаторію СБУ "Одеса", повідомляє прес-центр СБУ.

"У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що підполковник систематично привласнює гроші, які сплачуються за реабілітацію так званими комерційними клієнтами санаторію. Зловмисник залучав клієнтів через знайомі туристичні фірми. Гроші від громадян оформлювались не через касу санаторію, а приймалися безпосередньо у приймальному відділенні, при цьому клієнту видавалися фінансові документи на повну вартість лікування. Потім посадовець на свій розсуд "визначав" скільки з цієї суми внести до каси лікувального закладу. Для офіційної звітності готувався дублюючий пакет документації", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали зловмисника після виходу з території санаторію та виявили у нього 125 тисяч протиправно привласнених грошей. Під час санкціонованих слідчих дій у робочому кабінеті було також вилучено "чорну бухгалтерію".

"Я навіть не знаю, як назвати людину, що краде гроші в умовах воєнного стану в медичному закладі, в якому проходять реабілітацію його колеги, серед яких учасники АТО. Слідчі СБУ доведуть цю справу до суду, який, переконаний, дасть справедливу оцінку цим ганебним діям", - наголосив глава СБУ Василь Грицак.

За його словами, боротьба з проявами корупції в спецслужбі триватиме до повного її викорінення.

"Наразі посадовій особі оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 410 Кримінального кодексу України, санкції якої передбачають від 10 до 15 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство" , - зазначили у відомстві.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА