13:54 04.12.2018

Луценко: АП затребувала списки російських компаній, проти яких пропонується впровадити санкції

2 хв читати
Луценко: АП затребувала списки російських компаній, проти яких пропонується впровадити санкції

Адміністрація президента України затребувала списки російських юридичних і фізичних осіб, стосовно яких пропонується упровадження санкцій, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Сподіваюся, що президент мене підтримає (у пропозиції ініціювати перед РНБО впровадження санкцій стосовно юридичних та фізичних осіб РФ у вигляді заморожування активів до деокупації території України - ІФ). Принаймні, зараз мені повідомили про те, що адміністрація президента затребувала всі списки, деталі. Очевидно, що найближчим часом відбудеться низка нарад, які завершаться рішенням РНБО", - сказав Ю.Луценко на брифінгу у вівторок в Одесі.

За словами генпрокурора, впровадження воєнного стану в Україні потребує переосмислення того, що відбувається з російським бізнесом в Україні.

"Понад місяць ми збирали інформацію, який він (російський бізнес - ІФ), який масив цього бізнесу. Можу вам сказати, що це 4 томи заввишки десь 40 см, і на кожній сторінці цих томів до 15 юридичних осіб, то тобто це величезний масив юридичних і фізичних осіб резидентів Російської Федерації, які ведуть бізнес в Україні", - розповів він.

Ю.Луценко зазначив, що частина цього бізнесу ведеться в дуже важливих галузях економіки.

"Як член РНБО я вчора підписав листа на ім'я глави держави та секретаря РНБО з пропозицією скористатися чинним законом про санкції ... Я пропоную скористатися заморожуванням активів російського бізнесу до деокупації нашої країни", - сказав він.

При цьому генпрокурор зазначив, що це, звісно, не повинно бути огульним рішенням, необхідно серйозно проаналізувати кожну зі стратегічних галузей, але рішення має бути прийняте.

"Далі миритися з тим, що громадяни або фірми країни-агресора заробляють в Україні, я вважаю неприйнятним. Це моя громадянська позиція, і я її направив у порядку, встановленому законом", - підсумував Ю.Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА