08:08 29.11.2018

Трамп не виключає можливості помилування екс-глави його передвиборного штабу Манафорта

2 хв читати
Трамп не виключає можливості помилування екс-глави його передвиборного штабу Манафорта

Президент США Дональд Трамп заявив, що питання про помилування екс-глави його передвиборного штабу Пола Манафорта не знято з порядку денного.

"Це питання (про помилування П.Манафорта - ІФ) ніколи не обговорювалося, але я б не став знімати його з обговорення. З якого дива?" - сказав Д.Трамп в інтерв'ю газеті "Нью-Йорк пост".

Він розкритикував розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, заявивши, що той вимагав від П.Манафорта, його колишнього політичного радника Роджера Стоуна і його колеги Джерома Корсі дати неправдиві свідчення.

"Якщо ви сказали правду, ви підете в тюрму", - заявив президент США.

"Але у мене є три людини: Манафорт, Корсі - я не знаю його особисто, але він відмовляється говорити те, що вони вимагають. Манафорт, Корсі і Роджер Стоун", - додав президент США.

Раніше газета повідомляла, що адвокат П.Манафорта обговорив з юристами президента США свідчення, дані його клієнтом.

Як повідомлялося, суд присяжних у серпні визнав П.Манфорта винним за вісьмома пунктами обвинувачення фінансового характеру.

Правопорушення П.Манафорта були виявлені спецпрокурором Р. Мюллером, який розслідує передбачуване втручання РФ у американські вибори 2016 року.

У вересні, щоб уникнути другого судового процесу, П.Манафорт заявив, що готовий визнати частину обвинувачень проти себе і співпрацювати зі слідством.

Днями офіс спеціального прокурора США Роберта Мюллера подав до суду звіт, згідно з яким колишній глава передвиборного штабу Д. Трампа порушив укладену раніше угоду зі слідством.

"Після підписання угоди про визнання провини Манафорт вчинив федеральні злочини, збрехавши Федеральному бюро розслідувань і офісу спецпрокурора з різних питань, що є порушенням угоди", - йдеться в звіті, опублікованому в базі судових документів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА