19:29 16.11.2018

Українські підрозділи протидії наркозлочинності отримали від США новий автотранспорт та оснащення

3 хв читати
Українські підрозділи протидії наркозлочинності отримали від США новий автотранспорт та оснащення

Заступник глави дипломатичної місії США в Україні Памела Тремонт передала керівнику Національної поліції України Сергію Князєву техніку і 7 нових мікроавтобусів, повідомляє в п'ятницю прес-служба Нацполіції України.

"Крім того, 21 оперативник підрозділу отримав сертифікати про проходження поглибленого курсу з розслідування проваджень, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків. Ці курси для українських поліцейських провели інструктори Адміністрації із боротьби з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США", - йдеться в повідомленні.

За словами С.Князєва, незаконний обіг наркотиків є проблемою загальносвітового рівня. Водночас цей вид злочинів передбачає участь у ньому представників організованої злочинності. Отже, для ефективної боротьби з організованою злочинністю, окрім професійно підготовлених співробітників, потрібно мати значні матеріальні та технічні ресурси.

"Минулого року, завдяки спільним рішенням Нацполіції, а також, мабуть, найбільшої організації в світі з протидії наркотикам - DEA, ми підписали спільний меморандум про співпрацю та взаємодію. За підтримки іноземних колег реформований підрозділ із протидії наркозлочинності вже не лише освоює нову техніку , а й оперативники пройшли тренінги і навчання як в нашій державі, так і за кордоном", - зазначив він.

Глава відомства зазначив, що завдяки плідній співпраці з іноземними колегами українська поліція змогла досягти кращих за останнє п'ятиріччя результатів у протидії наркозлочинності. Так, за 9 місяців цього року поліцейські виявили 114 організованих груп, які збували наркозасобів із використанням Інтернет-мережі.

"Також ми викрили та ліквідували наркоканал з Індії. Він досить довго існував. Наркоділки постачали до України наркомісткі лікарські препарати, зокрема - трамадол. Поліція вилучила 160 кілограмів заборонених речовин", - наголосив С.Князєв.

Він додав, що завдяки плідній співпраці з Варшавським офісом DEA, а також з колегами з Туреччини українська поліція затримала кількох наркокур'єрів. Зловмисники намагалися ввезти наркотики на територію Української держави з Латинської Америки. Поліція знешкодила і затримала всіх учасників злочинного процесу - від організатора до наркокур'єра і вилучили 6 кг кокаїну.

"Ця позитивна робота, яка дуже потрібна нашому суспільству, стала можливою завдяки нашим іноземним партнерам, їхній підтримці - і не лише фінансовій, а також завдяки наданню високотехнологічних програм", - сказав голова Нацполіції України.

П.Тремонт привітала присутніх оперативників підрозділів протидії наркозлочинності з успішним завершенням навчання. Українські поліцейські пройшли поглиблений курс розслідування справ, пов'язаних із незаконним обігом наркотиків.

Американський дипломат зазначила, що робота з протидії наркозлочинності важлива не лише для безпеки України, а також для безпеки інших країн, зокрема і для США.

"Сьогодні ми маємо можливість офіційно передати 7 нових мікроавтобусів, а також технічне обладнання для Департаменту з протидії наркозлочинності Нацполіції України. Цей транспорт є не лише інструментом, який допоможе вам ефективно працювати в сфері протидії наркозлочинності. Це також символ постійної і неухильної підтримки України і Національної поліції України Сполученими Штатами Америки", - сказала вона.

Перший заступник глави Нацполіції В'ячеслава Аброськін подякував посольству США в Україні за дієву, постійну і системну підтримку відомства.

"Ми бачимо, що є вже позитивні результати роботи реформованого підрозділу протидії наркозлочинності. Я хочу подякувати Адміністрацію із боротьбі з незаконним обігом наркотиків США за співпрацю і саме підтримку підрозділу протидії наркозлочинності Нацполіції", - зазначив В.Аброськін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА