08:00 12.11.2018

ЄС і США домовилися співпрацювати щодо захисту виборчих систем

1 хв читати
ЄС і США домовилися співпрацювати щодо захисту виборчих систем

ЄС і США на нараді міністрів юстиції та внутрішніх справ сторін у п'ятницю у Вашингтоні обговорили захист своїх виборчих систем від стороннього впливу.

"Сполучені Штати і Європейський союз визнали, що виборчі системи в демократичних державах стикаються з безпрецедентними викликами, які вимагають інноваційних і всеосяжних рішень, а також співпраці і обміну передовим досвідом між країнами-однодумницями", - йдеться в спільній заяві за підсумками зустрічі, яку поширила у Брюсселі Рада ЄС.

У ній наголошується, що "учасники коротко поінформували один одного про здійснювані дії зі створення більш стійких виборчих систем".

"З метою сприяння обміну думками між відповідними експертами обох сторін про поточні проблеми, пов'язані з виборами, включаючи такі проблеми, як кампанії дезінформації та інші форми втручання, як онлайн, так і офлайн, Сполучені Штати і Європейський Союз домовилися налагодити регулярний діалог з цих питань , деталі якого мають бути розроблені на наступній нараді старших посадових осіб у 2019 році", - йдеться в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА