17:36 22.10.2018

У Швеції тривають переговори щодо формування уряду

2 хв читати
У Швеції тривають переговори щодо формування уряду

Глава перехідного уряду Швеції Стефан Левен здійснив у понеділок зустріч зі спікером риксдагу (шведського парламенту) Андреасом Норленом та обговорив із ним перебіг переговорів про формування уряду, інформує шведський новинний портал "Лока".

У повідомленні наголошується, що у С.Левена залишився один тиждень на те, щоб розробити план формування уряду та передати його А.Норлену. Після цього спікер зможе винести пропозицію на голосування в риксдазі.

Портал нагадує, що раніше спікер риксдагу поставив лідеру Соціал-демократичної партії Швеції С.Левену завдання сформувати уряд, після того як це не вдалося голові Помірної коаліційної партії Ульфу Крістерссону.

Раніше шведські ЗМІ зазначали, що С. Левен, який зайняв посаду прем'єр-міністра Швеції в 2014 році, залишиться на чолі перехідного уряду доти, доки члени риксдагу не виберуть нового прем'єр-міністра.

Наприкінці вересня в парламенті Швеції відбулося голосування щодо кандидатури С.Левена на посаду прем'єр-міністра країни. В результаті голосування колишній прем'єр і лідер правлячої Соціал-демократичної робітничої партії не зміг зберегти за собою цю посаду.

Необхідність в голосуванні щодо кандидатури прем'єр-міністра в риксдазі виникла після того, як жоден із партійних блоків Швеції не зміг набрати необхідної більшості голосів на виборах.

За підсумками виборів, які відбулися в Швеції 9 вересня, правлячий "червоно-зелений" альянс партій - Соціал-демократична партія, Ліва партія та Партія зелених - отримав 144 мандати, тоді як опозиційний альянс правих партій - Помірна партія, Партія центру, Ліберальна партія та Християнські демократи - отримав 143.

У свою чергу євроскептики з партії "Шведські демократи", які не входять ні до одного з об'єднань помітно посилили свої позиції, набравши на чотири процентних пункти більше голосів, ніж на минулих виборах, та отримавши 62 мандата.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА