08:51 22.10.2018

Від боєприпасів очищено всі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу поблизу Ічні

2 хв читати
Від боєприпасів очищено всі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу поблизу Ічні

Станом на ранок понеділка на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба Ічнянського району (Чернігівська обл.) від боєприпасів очищено всі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу, повідомили в Держслужбі України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 7:00 22 жовтня на території арсеналу Міноборони випадків детонації боєприпасів не спостерігалося... Перевірено й очищено від боєприпасів усі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в понеділок уранці.

Також зазначено, що очищено 35 із 80 ділянок розмінування, 16-кілометрову зону забруднення зменшено до 10-кілометрової. Вилучено 9 тис. 578 вибухонебезпечних предметів (за добу - 1 тис. 157), відпрацьовано 282 повідомлення населення про виявлення боєприпасів (за добу - 2).

Протягом дня пожежно-рятувальні підрозділи організували заповнення водою пожежної водойми (200 тонн) на території арсеналу та безперебійне заправлення водою пожежних танків і колісної техніки Міноборони (184 тонни). Від пожежного поїзда на гасіння подано 180 тонн води.

Зазначено, що загиблих і травмованих унаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

У районі надзвичайної ситуації залучено сили та засоби загальною чисельністю 545 осіб та 124 одиниці техніки, зокрема від ДСНС - 248 людей і 72 од. техніки.

Як повідомлялося, інформація про пожежу і вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

З огляду на надзвичайну подію евакуювали населення із 38 населених пунктів.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст.425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА