07:25 17.10.2018

Су-27, який розбився на Вінничині належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода, загинув командир екіпажу полковник Петренко

2 хв читати
Су-27, який розбився на Вінничині належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода, загинув командир екіпажу полковник Петренко

Винищувач Су-27УБ, що розбився під час навчань у вівторок у Вінницькій області, належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода (Полтавська обл.), одним із загиблих пілотів є полковник Петренко - начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних Сил Збройних сил України, повідомляє прес-служба ПС ЗС України.

"Літак розбився 16 жовтня, близько 17.00 в полі біля селища Уланів. Тіла льотчиків знайдені, командиром екіпажу був полковник Петренко Іван Миколайович, заступник командира з авіації - начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних Сил Збройних сил України", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у ніч на середу.

У прес-службі підкреслили, що загиблий був підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах.

Інформацію щодо другого пілота командування ПС ЗСУ пообіцяло повідомити пізніше.

Разом з тим повідомляється, що винищувач Су-27УБ з бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода Полтавської області.

Як повідомлялося, 16 жовтня близько 17:00 на території Вінницької області, недалеко від селища Уланів Хмільницького району, впав військовий винищувач Су-27УБ, бортовий номер 70, серійний - 96310424040. За попередніми даними, літак ВПС України піднявся в повітря з аеродрому в Старокостянтинові для виконання навчально-бойового вильоту в рамках військових навчань "Чисте небо-2018".

Командування ВПС США в Європі і Африці підтвердило участь військовослужбовця США в інциденті з літаком Су-27.

"Ми бачили повідомлення, в яких йшлося про жертву з США, і можемо підтвердити, що до інциденту був залучений американський військовослужбовець", - йдеться в повідомленні.

Командування повідомляє, що зараз проводиться розслідування інциденту, і обіцяє надати додаткову інформацію по мірі її надходження. Воно не повідомляє, яке саме відношення до пригоди має американський військовослужбовець. У повідомленні не уточнюється і доля американського пілота.

Військова прокуратура Центрального регіону України розпочала розслідування падіння винищувача.

За попередньою інформацією, обидва пілоти винищувача загинули. Прокуратура повідомляла, що один з двох загиблих пілотів був військовослужбовцем нацгвардії США, але потім видалила цю інформацію.

Військова прокуратура Вінницького гарнізону в ЄРДР внесла відомості за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст.416 Кримінального кодексу України ( "Порушення правил польотів або підготовки до них").

Міжнародні навчання "Чисте небо-2018" відбуваються в Україні з 8 до 19 жовтня в повітрі над Вінницькою та Хмельницькою областями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА