14:12 10.10.2018

Прокуратура Криму встановлює причетність українських та іноземних компаній до будівництва Керченського мосту

2 хв читати
Прокуратура Криму встановлює причетність українських та іноземних компаній до будівництва Керченського мосту

 Прокуратура АР Крим (базується в м.Києві) проводить перевірку причетності українських та іноземних компаній до будівництва Керченського мосту російською владою, повідомив кримський прокурор Гюндуз Мамедов.

"Ми за цим фактом відкрили кримінальне провадження і встановлюємо ці факти. Також у нас є кримінальне провадження за фактом будівництва Керченського мосту, це будівництво завдає значної шкоди екології", - сказав прокурор АР Криму Гюндуз Мамедов журналістам у середу, коментуючи інформацію про нібито постачання українського щебеню для будівництва Керченського мосту.

За словами прокурора, тривають слідчі дії, зокрема комплексна екологічна експертиза.

"У рамках цього провадження вивчають роботу не лише наших організацій, які нібито брали і беруть участь у будівництві цього мосту, а й іноземних", - зазначив Г.Мамедов.

Він повідомив, що прокуратура підготувала низку клопотань щодо надання міжнародної правової допомоги для встановлення причетності іноземних компаній до будівництва цього мосту, і ці запити вже направлені до низки європейський країн.

У свою чергу генеральний прокурор України Юрій Луценко додав, що після того, як кримська прокуратура почала цікавитися морськими суднами, які прибували до Криму зі щебенем, вони стали маскуватися. ""Вказують порти доставки грузинські або абхазькі, або інші, проте, у нас є оперативні можливості, щоб довести доставку товарів на територію окупованого Криму", - сказав генпрокурор.

Розповідаючи загалом про постачання товарів на окуповану територію, генпрокурор зазначив, що за цими фактами кримінальні провадження розслідують за статтею про фінансування тероризму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА