21:15 02.10.2018

Глава Каталонії висунув ультиматум Мадриду щодо голосування про незалежність

2 хв читати
Глава Каталонії висунув ультиматум Мадриду щодо голосування про незалежність

Глава Женералітата Каталонії Кім Торра зажадав від прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса до листопада зробити пропозиції щодо референдуму про незалежність Каталонії, повідомляє у вівторок агентство "Ассошіейтед прес".

В іншому випадку К.Торра пригрозив припинити надавати підтримку П.Санчесу в парламенті Іспанії. В такому випадку нинішній уряд вже не зможе розраховувати на підтримку більшості депутатів.

"Наше терпіння - не нескінченне. Якщо пропозиція про самовизначення в узгодженій і визнаній на міжнародному рівні формі не буде готова до листопада, рух за незалежність не зможе гарантувати Санчесу будь-якої стабільності в парламенті", - сказав К.Торра.

Ультиматум, як зазначає агентство, може ускладнити прийняття плану з держбюджету Іспанії на 2019 рік. У іспанських соціалістів, які перебувають при владі, зазначає агентство, тільки 84 місця в нижній палаті парламенту з 350. Для того, щоб прийняти бюджет, уряду Іспанії буде потрібна підтримка інших партій, в тому числі каталонських сепаратистів.

У Каталонії з кінця минулого тижня відбуваються акції протесту, приурочені до проведеного 1 жовтня 2017 року референдуму про незалежність регіону. Тоді більшість каталонців висловилися на користь відділення Каталонії від Іспанії, проте в Мадриді назвали референдум незаконним, а його організаторів, в тому числі колишніх каталонських чиновників, обвинуватили в сепаратизмі.

У понеділок сотні людей перекривали рух на ключовій автомагістралі, що йде з Іспанії через Каталонію до Франції, а також залізничні колії. Також протестувальники звели барикади біля будівлі каталонського парламенту в Барселоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА