17:48 12.09.2018

Юнкер пропонує відмовитися від сезонного часу в ЄС

2 хв читати
Юнкер пропонує відмовитися від сезонного часу в ЄС

Голова Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив про невдоволення громадян ЄС сезонною зміною часу двічі на рік.

"Комісія пропонує сьогодні змінити це. Зміну часу має бути скасовано", - сказав Ж.-К.Юнкер, виступаючи в середу з доповіддю про стан Євросоюзу на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі.

За його словами, держави-члени ЄС, спираючись на принцип субсидіарності, мають самі вирішити, за яким часом їм жити - літнім чи зимовим.

"Я сподіваюся, що парламент (Європейський - ІФ) і Рада (ЄС - ІФ) будуть тієї самої думки й знайдуть рішення, що відповідає нашому внутрішньому ринку. Час квапить", - зазначив голова Єврокомісії.

Як повідомлялося, в лютому цього року депутати Європарламенту закликали до деталізованого аналізу чинної системи піврічної сезонної зміни часу і перегляду, якщо це необхідно, нинішніх правил.

"Громадські ініціативи засвідчили, що громадськість занепокоєна перенесенням години, що відзначає початок і кінець літнього часу (останні вихідні березня та жовтня). Численні дослідження (...) вказали на наявність негативних наслідків для здоров'я людей", - йшлося в резолюції Європарламенту.

Парламентарі рекомендували Єврокомісії здійснити повну оцінку директиви ЄС, що стосується літнього часу, і, якщо необхідно, надати пропозиції щодо її перегляду.

Європейська Комісія організувала з цього питання громадські консультації з громадянами ЄС. Як оголосив наприкінці серпня офіційний представник ЄК Маргарітіс Схінас, під час цих консультацій про можливе скасування змін сезонного часу було отримано 4,6 млн відповідей.

"Це найбільша кількість відповідей, отриманих будь-коли на громадських консультаціях, що проводилися комісією", - сказав прес-секретар.

В оприлюдненому з цієї нагоди прес-релізі повідомлялося, що за підсумками консультацій "Єврокомісія представить пропозицію Європейському парламенту та Раді ЄС із метою змінити нинішні розпорядження, що стосуються перенесення часу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА