21:09 02.09.2018

Кличко взяв участь у прощанні з Маккейном

2 хв читати
Кличко взяв участь у прощанні з Маккейном

Мер Києва Віталій Кличко отримав запрошення від сім'ї Джона Маккейна і Сенату Сполучених Штатів Америки (США), взяв участь в прощальних заходах з американським сенатором, які відбулися в суботу у Вашингтоні, повідомила прес-служба В.Кличка.

"Джон Маккейн був людиною, про життя якого можна написати не одну книгу - починаючи з юності, військової служби, шляху в політиці. Він був справжнім бійцем, патріотом, людиною високих принципів. До речі, мало хто знає, - Маккейн має пряме відношення і до боксу . Він був співавтором так званого закону Мухаммеда Алі, який розділив повноваження промоутерів, менеджерів і боксерів. Це дуже важливий закон для дотримання прав спортсменів. Сенатор багато разів був на боях - підтримував мене і Володимира", - розповів Кличко.

Крім того, мер Києва відвідав Національну меморіальну службу в Національному соборі Вашингтона, де були присутні родина та друзі Д.Маккейна, його 106-річна мати, сенатори і конгресмени, співробітники офісу сенатора, запрошені світові політики. На службі виступили екс-президенти США Джордж Буш-молодший і Барак Обама.

В.Кличко також зазначив свою подяку Д.Маккейну і за політичну підтримку, за його поради.

"Після моєї спортивної кар'єри він підтримував мене також як політика, давав поради. Я дуже вдячний за це. Адже думки, підказки такого досвідченого, впливового політика - завжди цінні", - зазначив В.Кличко.

Він зазначив, що Україна втратила великого друга, який вірив у неї і допомагав. "Він все життя боровся за цінності, за демократію. І ми дуже вдячні, що під час Революції гідності Джон Маккейн також був з нами на Майдані, підтримуючи прагнення українців жити в сучасній, демократичній країні. Пам'ять про нього залишиться в наших серцях", - сказав В.Кличко.

Як зазначається, перед церемонією в Національному соборі Вашингтона В.Кличко коротко поспілкувався з колишнім Держсекретарем США Джоном Керрі, спецпредставником Держдепу США з питань України Куртом Волкером, екс-мером Нью-Йорка Рудольфо Джуліані, колишнім президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі та іншими політиками.

Минулого тижня з Д.Маккейном прощалися в Фініксі (штат Арізона), в п'ятницю меморіальні заходи відбулися в Капітолії у Вашингтоні.

Як повідомлялося, похорон відомого політика призначений на 2 вересня в Аннаполісі (штат Меріленд) у Військово-морській академії США, яку він закінчував.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА