11:44 31.08.2018

Аваков розраховує на збільшення бюджету МВС для підвищення зарплати та соцпакета бійців КОРД

2 хв читати
Аваков розраховує на збільшення бюджету МВС для підвищення зарплати та соцпакета бійців КОРД

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сподівається на збільшення бюджету відомства для підвищення заробітної плати та соціальних пільг для співробітників підрозділу поліції особливого призначення.

"Рівень кваліфікації тих, хто працює в КОРД, дуже високий. І питання полягає в тому, щоб стимулювати, щоб мотивація була висока... Саме тому ми говоримо про адекватну заробітну плату, щоб у "кордівця" була зарплата не як у водія хлібовозки – за всієї поваги - а все-таки трохи вища", - сказав міністр журналістам у п'ятницю в Києві після церемонії випуску спецназівців КОРД.

Також, за словами міністра, йдеться і про спеціальну програму іпотеки для бійців спецпідрозділу. "Все це буде представлено і, я думаю, закладено в поточному бюджеті, який буде запропоновано парламенту", - повідомив глава МВС.

А.Аваков нагадав, що допомогу у формуванні нової поліції України надають американські, японські та канадські партнери. "Це дуже багатофакторна допомога, але ми маємо дуже чітко розуміти, що державний бюджет України - головний донор, головний у забезпеченні роботи поліції. 97-98% - держбюджет, 2-3% - допомога наших партнерів", - сказав міністр.

У свою чергу глава Національної поліції України Сергій Князєв розповів, що рішення про задіяння підрозділу КОРД приймається тільки на рівні керівника поліції області або глави Нацполіції.

"У Нацполіції працюють близько 4 тис. спецназівців, а КОРД є тим підрозділом, який застосовується як крайній захід для знешкодження правопорушників", - зазначив глава Нацполіції.

Він уточнив, що підрозділ КОРД уже повністю сформовано, але постійно триває відбір для доукомплектації. "За максимальним штатним розкладом доукомплектувати необхідно ще 15-20% бойового крила КОРД", - додав він.

У підрозділах КОРД, які вже є в кожній області України, загалом працюють понад 500 осіб. Зарплата бійця штурмового підрозділу КОРД наразі становить 18 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА