20:19 16.08.2018

До суду направлено справу судді, що передала приватній компанії газ "Укргазвидобування", заарештований у "газовій справі"

2 хв читати
До суду направлено справу судді, що передала приватній компанії газ "Укргазвидобування", заарештований у "газовій справі"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили розслідування стосовно судді Господарського суду Харківської області, яка прийняла рішення на користь приватного підприємства - учасника схеми з розкрадання газу державного ПАТ "Укргазвидобування".

"16 серпня 2018 року на підставі матеріалів розслідування НАБУ прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили обвинувальний акт до суду для розгляду по суті", - йдеться на сайті НАБУ в четвер.

За інформацією Бюро, суддю підозрюють у прийнятті нею завідомо неправосудного рішення в господарській справі.

"Зокрема, суддя зобов'язала ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать НАК "Нафтогаз України", яка є власністю держави) передати на користь приватного товариства природний газ, попередньо заарештований постановами слідчого судді в кримінальному провадженні Національного бюро (так званій газовій справі)", - поінформували в НАБУ.

У Нацбюро зазначають, що це рішення підозрювана суддя прийняла на підставі розгляду зустрічної позовної заяви від приватної компанії, розгляд якої до того ж відбувся без сплати позивачем державного мита, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тис. грн.

"За даними слідства, в межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника приватного товариства: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення про стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ "Укргазвидобування" за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання", - йдеться в повідомленні.

В подальшому зазначене рішення судді Господарського суду Харківської області було скасоване постановою Харківського апеляційного господарського суду.

У НАБУ нагадали, що розслідування наведених фактів детективи Бюро розпочали в січні 2017 року.

21 березня 2018 року судді було повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 375 (прийняття суддею завідомо неправосудного вироку, рішення) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА