14:33 03.08.2018

Прикордонна служба України планує модернізацію наявних і закупівлю нових кораблів і катерів для морської охорони - Цигикал

2 хв читати
Прикордонна служба України планує модернізацію наявних і закупівлю нових кораблів і катерів для морської охорони - Цигикал

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал у рамках робочої поїздки до Литви ознайомився з напрацюваннями литовського відомства з охорони кордону та розповів про плани українського відомства.

Як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, П.Цигикал зустрівся з командувачем Служби охорони державного кордону за Міністерства внутрішніх справ Литви Ренатасом Пожелом і детально ознайомився з системою охорони держкордону.

Глава українського прикордонного відомства звернув увагу на те, що Державна прикордонна служба вдосконалює систему контролю надводної обстановки та інтенсивно використовує морську охорону, яка налічує близько 70 кораблів і катерів різних проектів. За його словами, Державна програма розвитку передбачає реформування морської охорони відповідно до стандартів НАТО та Європейського Союзу.

"Із метою оновлення корабельно-катерного складу планується модернізація наявних, а також будівництво та закупівля нових проектів кораблів і катерів. Крім того, з травня поточного року ми розпочали комплексну реформу морської охорони та створили регіональне управління морської охорони", - наголосив він.

Сторони обговорили існуючі стратегії, націлені на боротьбу з контрабандною діяльністю, нелегальною міграцією та іншими видами транскордонних злочинів, особливо організованою злочинністю.

П.Цигикал констатував, що завдяки наявній співпраці з литовськими колегами покращився оперативний потенціал Держприкордонслужби України та впроваджено інтегровану систему управління безпекою кордонів поряд зі стандартами, моделями і кращими практиками країн-членів ЄС.

Він висловив упевненість, що високий рівень співпраці правоохоронних органів України та Литви з питань гарантування прикордонної безпеки і надалі розвиватиметься.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА