10:58 01.08.2018

Київ звернувся до Кабміну щодо врегулювання конфлікту з "Нафтогазом"

2 хв читати
Київ звернувся до Кабміну щодо врегулювання конфлікту з "Нафтогазом"

Влада Києва звернулася до уряду для вирішення проблеми з небажанням НАК "Нафтогаз України" підписувати угоду про постачання столиці газу, що може спричинити загрозу регіонального рівня, повідомляє управління інформзабезпечення столичної міськдержадміністрації з посиланням на мера Києва Віталія Кличка.

"Але сподіваюся, що надзвичайних ситуацій вдасться уникнути. Ми розраховуємо, що досягнемо домовленостей, які дозволять відновити постачання гарячої води в квартири киян та не допустити відключень електроенергії в місті", - сказав В.Кличко в ефірі телепрограми "Сніданок з "1+1".

Мер зазначив, що жителі Києва залишаються заручниками позиції "Нафтогазу", але місто готове до різних можливих сценаріїв розвитку подій.

"Нафтогаз" продовжує вимагати від Києва сплати штрафних санкцій приватної компанії. Це понад 1 млрд 200 млн грн. Я не можу собі дозволити подарувати комусь, наприклад, 10 нових дитсадків або 150 кілометрів доріг. "Нафтогаз" робить заручниками ситуації нас, киян. Ми продовжуємо перемовини з "Нафтогазом" і не хочемо затягувати цей процес. Я переконаний, що наступне судове засідання має вирішити це питання", - зазначив В.Кличко.

У міськадміністрації зазначають, що влада столиці послідовно виконує рішення Київради про припинення угоди з "Київенерго" і повертає під контроль суспільства майно, що перебувало 17 років в управлінні комерційної структури.

Як повідомлялося, Київ завершує прийом теплових мереж від "Київенерго", яке використовувало їх із 2001 року. Фінальний етап передачі відбудеться 1 серпня - КП "Київтеплоенерго" прийме ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювальний завод "Енергія".

"Нафтогаз України" не підписує договір із "Київтеплоенерго" у зв'язку з відмовою КМДА приймати на КП "Київтеплоенерго" борги, раніше сформовані "Київенерго" перед НАК. У "Нафтогазі" наголошують, що така позиція КМДА суперечить ст. 22 закону "Про теплопостачання".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА