20:13 31.07.2018

САП відкрила справу за фактом розголошення співробітниками НАБУ даних досудового розслідування

2 хв читати
САП відкрила справу за фактом розголошення співробітниками НАБУ даних досудового розслідування

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) занепокоєна витоком інформації досудового розслідування в кримінальних провадженнях, що здійснюються Національним антикорупційним бюро України (НАБУ). За фактом розголошення відомостей зареєстровано кримінальне провадження.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура занепокоєна систематичним розголошенням відомостей, що становлять таємницю досудового розслідування у кримінальному провадженні НАБУ. Наразі встановлено окремі факти передання інформації, зокрема службових документів співробітниками НАБУ третім особам. (...) Спеціалізована антикорупційна прокуратура за фактом розголошення даних досудового розслідування, здійсненого слідчим, співробітником оперативно-розшукового органу незалежно від того, чи брала ця особа безпосередню участь в оперативно-розшуковій діяльності, досудовому розслідуванні, внесла відомості до ЄРДР за ч. 2 ст. 387 КК України", - йдеться в повідомленні САП на сторінці у Facebook у вівторок.

Досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні вирішено доручити детективам управління внутрішнього контролю НАБУ, зазначили у САП.

Як приклад у прокуратурі назвали поширення одним з народних депутатів України в ЗМІ і соцмережах спотвореної інформації про перебіг та результати досудового розслідування окремих кримінальних проваджень. "Висвітлюючи такі дані, народний депутат України підтверджує свою обізнаність у витягах зі службових документів НАБУ", - зазначили в САП.

У прокуратурі наголосили, що характер оприлюдненої інформації свідчить про те, що "відповідний народний депутат України отримує відомості, що становлять таємницю досудового розслідування, безпосередньо від службових осіб НАБУ" ще на стадії узгодження відповідних процесуальних рішень.

Так, за результатами однієї з публікацій підозрюваний дізнався про те, що стосовно нього вирішується питання про повідомлення про підозру ще до фактичного прийняття такого рішення, в результаті чого ця людина полишила територію України для уникнення кримінальної відповідальності, констатує САП.

"Систематичний витік інформації про стан досудового слідства унеможливлює виконання завдань кримінального судочинства і суперечить вимогам чинного законодавства", - зазначили в прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА