19:39 19.07.2018

Міноборони намагається через суд розірвати договір із генпідрядником через незавершену реконструкцію казарми в Одесі

2 хв читати
Міноборони намагається через суд розірвати договір із генпідрядником через незавершену реконструкцію казарми в Одесі

Міністерство оборони України звернулося до Господарського суду Одеської області з двома позовними вимогами через невиконання генпідрядником робіт із реконструкції будівлі казарми у житловий будинок в Одесі.

Як повідомляється в четвер на сторінці Міноборони у Facebook, на вул. Фонтанська дорога, 14 планувалася реконструкція будівлі казарми під 80-квартирний житловий будинок з інженерними мережами. Договір на проведення будівельних робіт із генпідрядником - приватним підприємством "Будмонтаж-2001" - було укладено 1 грудня 2015 року. Закінченням будівництва вказувався грудень 2017 року.

"Проте станом на сьогодні генпідрядник досі не виконав договірних зобов'язань щодо закінчення будівельних робіт та введенню об'єкта в експлуатацію. Більше того, в 2018 році будівельні роботи ПП "Будмонтаж-2001" взагалі не виконувалися", - наголошується в повідомленні.

За даними оборонного відомства, фактичний стан виконання будівельних робіт становить близько 60%, зокрема оздоблення фасаду - 30%.

З огляду на ситуацію Міноборони звернулося до Господарського суду Одеської області з двома позовними вимогами: за невиконання узятих на себе за договором зобов'язань ПП "Будмонтаж-2001", відповідно до п. п. 15.2, 15.4 відшкодувати на користь Міністерства оборони України пеню у розмірі 0,1% вартості робіт, з яких допущено прострочення виконання за кожен день прострочення, а за прострочення понад 30 днів - додатковий штраф (7% зазначеної вартості); розірвати договір та зобов'язати ПП "Будмонтаж-2001" передати будівельний майданчик, проектну та виконавчу документацію, а також відшкодувати Міністерству оборони в повному обсязі завдані збитки щодо виявлених недоліків та пограбування.

Попереднє судове засідання заплановано на 8 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА