10:08 10.07.2018

Морську піхоту ВМС ЗСУ вже посилено новими БТР і танками, очікується надходження модернізованих БМП і ПТРК

3 хв читати
Морську піхоту ВМС ЗСУ вже посилено новими БТР і танками, очікується надходження модернізованих БМП і ПТРК

Процес поповнення морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ новим і модернізованим озброєнням і військовою технікою триває інтенсивно, свідченням чого є надходження до підрозділів морських піхотинців нових танків і БТР, і вже до кінця року до підрозділів надійдуть протитанкові ракетні комплекси (ПТКР), заявляє командувач морської піхоти ВМС ЗСУ генерал-майор Юрій Содоль.

"Поступово здійснюємо переозброєння підрозділів морської піхоти новітніми бронетранспортерами БТР-70ДТ. Для наших потреб будують два сучасні десантно-штурмові катери "Кентавр". Крім того, батальйон морської піхоти в Бердянську отримає модернізовані БМП. (Говорячи - ІФ) про засоби зв'язку, то з початком бойових дій на сході країни ми поступово почали переходити на нові системи зв'язку, а це, власне, радіостанції серії Harris. А комплекти супутникового зв'язку Tooway, радіостанції Motorola використовуємо, як і в інших підрозділах ЗС країни, з 2014 року", - розповів Ю.Содоль в інтерв'ю газеті Міноборони України "Народна армія".

Командувач морської піхоти зазначив, що на озброєнні морпіхів уже стоять снайперські гвинтівки нового зразка. До того ж підрозділи укомплектовані телевізійними прицілами та модернізованою стрілецькою зброєю.

"До кінця поточного року до підрозділів морської піхоти надійдуть протитанкові ракетні комплекси", - анонсував Ю.Содоль.

Говорячи про рішення керівництва ЗСУ комплектувати підрозділи морської піхоти танками Т-80 БВ, командувач морської піхоти відзначив очевидність підвищення бойової ефективності нових машин порівняно з тими, що стояли на озброєнні до цього.

"У 2017-му було завершено переозброєння танкового батальйону бригади морської піхоти танками Т-80 БВ. Варто зазначити, що танк Т-80БВ, на відміну від танка Т-64Б, має поліпшені характеристики маневреності та швидкості. Тому їхня бойова ефективність цілком очевидна. Тепер опрацьовуємо пропозиції про введення танкових підрозділів і до інших частин морської піхоти", - повідомив він.

Також Ю.Содоль розповів про стан і перспективи розвитку артилерійських підрозділів, що входять до Командування морської піхоти.

"Артилерія в морській піхоті виконує весь спектр вогневих завдань. Особливу увагу приділено обороні морського узбережжя від вторгнення з моря. Для цього в нашому розпорядженні є різні артилерійські системи, як стволові, так і реактивні. Перспектива розвитку є, і вона полягатиме не лише в модернізації озброєння. Значні зусилля буде спрямовано на підвищення рівня професіоналізму особового складу, поліпшення злагодженості підрозділів", - розповів командувач.

При цьому, за його словами, велику роль відіграватимуть питання якісного підходу до організації цих процесів. Починаючи від проведення навчань і якісного їх забезпечення і закінчуючи використанням нових сучасних форм і способів ведення бойових дій, різних тактичних прийомів, отриманих, зокрема, і під час виконання завдань на сході України.

"Інша новація - технічне переоснащення засобів розвідки цілей і розрахунків метеорологічних умов. Це дасть змогу зменшити час здійснення відповідних розрахунків і зробить їх максимально точними. Якісні зміни стосувалися автоматизації процесу виявлення, опрацювання, передання даних кінцевому адресату, що значно розширює можливості для ведення артилерійського вогню. Ще одним напрямом розвитку є збільшення дальності та потужності пострілів за рахунок нових розробок боєприпасів", - поінформував Ю.Содоль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА