09:04 07.07.2018

На Закарпатті 7 липня оголосили День жалоби за загиблими на Рівненському полігоні солдатами

2 хв читати
На Закарпатті 7 липня оголосили День жалоби за загиблими на Рівненському полігоні солдатами

На Закарпатті 7 липня оголосили День жалоби через загибель трьох військових 15 окремого гірсько-піхотного батальйону 128-окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ від вибуху міномета на полігоні в Рівненській області, повідомила прес-служба Закарпатської обласної держадміністрації.

"Геннадій Москаль підписав розпорядження про оголошення в Закарпатті Дня жалоби у зв'язку із загибеллю бійців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону. У суботу, 7 липня, на будинках державної влади, органів місцевого самоврядування, державних установах, підприємствах та організаціях Закарпатської області буде приспущено Державний прапор. Крім того, установам і організаціям незалежно від форми власності рекомендовано скасувати проведення розважально-концертних заходів", - йдеться в повідомленні на сайті обладміністрації в п'ятницю.

Як повідомлялося, 6 липня в результаті вибуху міномета на Рівненському полігоні загинули троє військовослужбовців 15 окремого гірсько-піхотного батальйону, який входить до складу 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади і базується в Ужгороді, ще четверо бійців поранені, повідомила Закарпатська облдержадміністрація.

В інформації зазначено, що це сталося близько 6-ї ранку під час військових навчань на Рівненському полігоні. За попередньою інформацією, під час навчань вибухнув міномет.

За словами голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, всі військові - учасники бойових дій, досвідчені бійці, які "неодноразово демонстрували свій героїзм на Донбасі".

У той же час прес-служба військової прокуратури Західного регіону України повідомила: "Встановлено, що 6 липня 2018 близько 5.30 на території Рівненського загальновійськового полігону під час виконання військовослужбовцями однієї з військових частин вогневої завдання зі знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї із закритою вогневої позиції стався вибух міни в каналі ствола міномета. 3 військовослужбовців загинули і 9 отримали поранення різного ступеня тяжкості".

Військова прокуратура Рівненського гарнізону проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження з боєприпасами, що призвело до загибелі і тілесних травм кількох людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА