20:35 27.06.2018

Майже дві сотні суддів підлягають звільненню або вже звільнені за результатами кваліфікаційного оцінювання

2 хв читати
Майже дві сотні суддів підлягають звільненню або вже звільнені за результатами кваліфікаційного оцінювання

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) продовжує публічне кваліфікаційне оцінювання суддів на відповідність посаді й уже завершила оцінювання практично тисячі служителів Феміди, з яких майже дві сотні підлягають звільненню або вже звільнені.

"Так, станом на 26 червня 2018 р. стосовно 994 суддів завершено кваліфікаційне оцінювання. З них 805 суддів визнані такими, що відповідають обійманій посаді. Решта 189 суддів підлягають звільненню або вже звільнені, зокрема: 87 суддів звільнені за власним бажанням під час процедури оцінювання; 102 судді не підтвердили відповідність обійманій посаді: 74 судді не склали іспитів, 28 суддів не пройшли співбесіди з членами комісії", - повідомляє в середу прес-служба ВККСУ.

Ще стосовно 144 суддів оголошено перерву або було відкладено розгляд питання. Одна з найпоширеніших причин - наявні висновки Громадської ради доброчесності, які не відповідають встановленим вимогам до їх надання та методології кваліфікаційної оцінки суддів.

"За результатами останніх кількох місяців кваліфікаційного оцінювання 189 суддів уже звільнені або підлягають звільненню. Це значна кількість. А я нагадую, що 30% судового корпусу звільнилися ще перед оцінюванням", - зазначив заступник голови ВККС Станіслав Щотка.

"Однак ми знову наголошуємо, що такі статистичні дані не можуть об'єктивно свідчити - добре це чи погано. Мова має йти не про те, багато чи мало, а як це вплине на зміни в судовій системі. Комісія професійно й ефективно виконує свою роботу та висвітлює проміжні результати", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА