17:51 26.06.2018

Громадянина України, затриманого в Нижньому Новгороді, звинувачують у шпигунстві та спробі контрабанди

2 хв читати
Громадянина України, затриманого в Нижньому Новгороді, звинувачують у шпигунстві та спробі контрабанди

 Слідчі органи пред'явили обвинувачення у спробі контрабанди та шпигунстві громадянину України Ігореві Кияшку, повідомив агентству "Інтерфакс-Поволжя" адвокат Євген Губін, що представляє інтереси обвинуваченого.

"За версією слідства, І.Кияшко приїхав в Нижегородську область, щоб придбати робочі лопатки, що входять до комплектації авіаційних двигунів типу РД-33 військових літаків типу Міг-29. Перед цим він списався з місцевим жителем, який пообіцяв передати йому 42 вищезазначені лопатки за винагороду в $46,2 тис.", – повідомив Є.Губін.

10 квітня цього року громадянина України затримали співробітники ФСБ в одному з нижегородських готелів після отримання товару і передання винагороди.

За словами Є.Губіна, слідство розцінило дії І.Кияшка як спробу контрабанди лопаток на територію України. Йому було пред'явлено звинувачення за ч. 1 ст. 30 ч. 1 ст. 226.1 (готування до незаконного переміщення обладнання, яке може бути використано під час створення іншої військової техніки).

"Крім того, слідчі запідозрили мого підзахисного у шпигунстві. На їхню думку, І.Кияшко намагався придбати копії технічної документації на багатофункціональну радіолокаційну станцію, що входить до складу зенітно-ракетного комплексу С-400", – повідомив адвокат.

За словами Є.Губіна, 19 червня він уклав угоду на захист І.Кияшка на досудовому слідстві у кримінальній справі в слідчому відділі УФСБ Росії у Нижегородській області і того ж дня повідомив про це слідчому.

"Таким чином, слідчий знав про укладення зі мною угоди, однак того ж дня, 19 червня, з моїм підзахисним було проведено слідчі дії без моєї участі, під час яких йому було пред'явлено обвинувачення у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ (шпигунство)", – повідомив Є.Губін.

"Мій підзахисний І.Кияшко категорично заперечує свою причетність до скоєння цього злочину", – сказав Є.Губін, зазначивши, що українець наразі перебуває в нижегородському СІЗО.

За словами адвоката, поки що він не може додзвонитися до слідчого, для того щоб повноцінно вступити в кримінальну справу як захисник І.Кияшка.

Агентство "Інтерфакс-Поволжя" поки що не має в своєму розпорядженні коментаря з боку УФСБ у Нижегородській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА