18:42 20.06.2018

НАБУ наголошує на готовності до будь-яких перевірок

2 хв читати
НАБУ наголошує на готовності до будь-яких перевірок

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) висловило подяку громадськості та представникам засобів масової інформації за проявлену увагу до процесу призначення членів комісії зовнішнього контролю за діяльністю бюро.

"Національне антикорупційне бюро України вдячне громадськості та представникам ЗМІ за увагу до процесу призначення членів комісії зовнішнього контролю за діяльністю НАБУ... НАБУ завжди заявляло, що готове до будь-яких аудитів", - ідеться в повідомленні прес-служби бюро, розміщеному на сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері.

При цьому в НАБУ нагадали, що створення комісії є вимогою закону "Про Національне антикорупційне бюро України", і процес формування комісії, вимоги до її членів, їхні права та повноваження визначено в пункті 6 ст. 26 закону про НАБУ.

"Національне бюро до цього процесу не залучено і жодного впливу на нього не має", - наголошується в повідомленні.

Також у бюро зазначають, що мета комісії - виконати незалежну оцінку (аудит) ефективності діяльності Національного бюро, його операційної та інституційної незалежності.

"Вкрай важливо, аби діяльність комісії базувалася на позиції політичної нейтральності, професіоналізму та викликала довіру в громадянського суспільства та міжнародних партнерів", - наголошують у НАБУ і просять звертатися з організаційних питань роботи комісії зовнішнього контролю (аудиту) до членів комісії.

Як повідомлялося, 19 червня президент України Петро Порошенко підписав указ про внесення Павла Жебрівського до складу комісії із зовнішнього контролю з виконання незалежної оцінки ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України.

У свою чергу неурядова організація "Центр протидії корупції" стверджує, що таке призначення незаконне, оскільки закон України вимагає від аудитора НАБУ мати досвід роботи за кордоном або в міжнародних організаціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА