12:19 06.06.2018

Суд остаточно призначив дебати у справі про держзраду Януковича на 30-31 липня

3 хв читати
Суд остаточно призначив дебати у справі про держзраду Януковича на 30-31 липня

Оболонський районний суд Києва призначив судові дебати у справі з обвинувачення екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді на 30 та 31 липня.

"Суд визначає остаточну дату судових дебатів - це 30 та 31 липня 2018 року. Якщо ми не встигнемо провести дебати за ці дні, то резервна дата - це 1 серпня. Якщо ви (адвокати - ІФ) не з’явитеся, то суд на 30 липня роз'яснить Віктору Януковичу, що в разі вашого нез'явлення суд ставитиме питання про залучення захисника з центру вторинної правової допомоги", - сказав головуючий суддя Владислав Дев’ятко, завершуючи засідання в середу.

На засіданні суд заслухав колишнього військовослужбовця Військово-Морських сил України Андрія Рапопорта, який під час втечі В.Януковича до Росії проходив службу в Севастополі. Наступного свідка захисту суд очікує на засіданні 8 червня.

Суддя В.Дев’ятко наголосив, що вже завершено стадію розгляду клопотань і дослідження письмових доказів, і одразу після допиту останнього свідка захисту суд ставитиме на обговорення питання про відновлення судових дебатів.

На засіданні адвокат Віталій Сердюк озвучив позицію захисту про необхідні терміни для підготовки до судових дебатів, про що просив суд на попередньому засіданні 5 червня.

За його словами, захисту В.Януковича необхідно буде проглянути та проаналізувати близько 79 годин допитів свідків обвинувачення і захисту, що займе близько десяти робочих днів. Необхідно виготовити стенограми допитів свідків, що, за попередніми підрахунками, займе близько півтора місяця.

Також адвокати мають намір підготувати посилання на конкретні факти та обставини з близько 50 годин відеодоказів, наданих стороною обвинувачення, що займе, за словами В.Сердюка, щонайменше сім робочих днів; переглянути та проаналізувати конкретні факти близько 52 годин відеоматеріалів сторони захисту, що займе близько десяти днів.

"Необхідно ознайомитися з 69 томами судового провадження, що займе 69 днів відповідно до встановленої практики, зокрема, оголошеної безпосередньо головним військовим прокурором України (Анатолієм Матіосом - ІФ) у численних інтерв'ю, що ознайомлення з одним томом справи займає один день", - наголосив адвокат.

В.Сердюк зазначив, що захист має скласти письмовий проект своєї промови на дебатах із посиланнями на сторінки матеріалів судового провадження та конкретні матеріали, що займе не менше ніж два місяці. "Після цього необхідно погодити з клієнтом (В.Януковичем - ІФ) весь обсяг матеріалу, погодити з ним позицію", - додав він.

Крім того, він попросив суд врахувати, що адвокати беруть участь в інших провадженнях щодо захисту інтересів В.Януковича та інших осіб.

"Для належної підготовки до дебатів стороні захисту необхідно не менше ніж п’ять місяців, а остаточний термін буде погоджено безпосередньо з Віктором Януковичем після завершення допиту всіх свідків і вивчення всіх доказів, поданих захистом. Ми ще не дослідили всі докази, не допитали всіх свідків, і вважаємо передчасним встановлення конкретних термінів підготовки до дебатів", - резюмував В.Сердюк.

Як повідомлялося, 5 червня Оболонський суд оголосив, що планує завершити допит свідків сторони захисту у справі про держзраду В.Януковича 20 липня.

При цьому 19 квітня суд вже приймав рішення розпочати судові дебати у справі про держзраду В.Януковича. Адвокати екс-президента тоді заявили протест і покинули залу засідань. Після цього суд переніс засідання на 3 травня і зазначив, що в разі нез'явлення захисників В.Януковича вирішуватиметься питання про заміну їх на державних адвокатів.

Проте 3 травня Оболонський суд вирішив відновити допит свідків захисту екс-президента В.Януковича, які раніше були заявлені його адвокатами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА