08:35 01.06.2018

Порошенко обговорив з главою МЗС Німеччини координацію кроків для активізації мирного процесу на Донбасі

2 хв читати
Порошенко обговорив з главою МЗС Німеччини координацію кроків для активізації мирного процесу на Донбасі

Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас обговорили координацію кроків для врегулювання ситуації на Донбасі, повідомляють в прес-службі Адміністрації президента.

"Детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі і скоординували подальші кроки для активізації мирного процесу. Петро Порошенко відзначив рішення Гайко Мааса відвідати контактну лінію, щоб особисто ознайомитися з ситуацією, яка склалася внаслідок російської агресії", - йдеться в повідомленні.

Сторони наголосили на важливості якнайшвидшого розгортання багатонаціональної операції з підтримання миру під егідою ООН, що створить сприятливу атмосферу для реалізації Мінських домовленостей. Була підтримана ідея розглянути це питання в рамках наступного засідання міністрів закордонних справ країн Нормандського формату.

Особливу увагу приділили питанню звільнення українських політв'язнів і заручників, включаючи стан їх здоров'я, зокрема, Олега Сенцова і Володимира Балуха.

Президент України підкреслив, що Росія досі залишається джерелом дестабілізації ситуації в Україні, про що свідчить спроба замаху на опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка. П.Порошенко зазначив, що завдяки вдалій спецоперації вдалося ідентифікувати організаторів злочину.

Глава держави також зазначив, що недавній звіт вкотре доводить причетність Росії до збивання літака МН17, підтверджує не тільки необхідність залучення Москви до міжнародно-правової відповідальності, зокрема через подальше посилення санкцій, а й вироблення надійних гарантій недопущення подібних злочинів зі боку Росії.

П.Порошенко додав, що реалізація "Північного потоку 2" створює додаткові ризики для безпеки поставок газу в Європу, надає додаткової політичної переваги для Росії і формує у агресора уявлення щодо його повної безкарності.

Сторони також обговорили питання підготовки до 20-го саміту Україна-ЄС, який відбудеться в Брюсселі 9 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА