21:24 17.05.2018

В ООС повідомили про взяття під свій контроль населеного пункту на Горлівському напрямку

2 хв читати
В ООС повідомили про взяття під свій контроль населеного пункту на Горлівському напрямку

Командування операції об'єднаних сил (ООС) повідомляє про поліпшення тактичного положення оборони українських військ на Горлівському напрямку, а саме про взяття під свій контроль н.п. Південне Донецької області.

Як повідомляє в четвер ООС на сторінці в соцмережі Фейсбук, у перших числах квітня противник активізувався в населеному пункті Південне. Зокрема, незаконні збройні формування (НЗФ) з періодичністю два рази на тиждень прибували до Південного "з метою перевірки місцевого населення на лояльність до української влади і демонстрації своєї присутності в ньому".

У відповідь на це штаб 24-ї ОМБр ім.короля Данила зі складу об'єднаних сил (в зоні відповідальності якого знаходиться н.п.Південне) на основі пропозицій начальника розвідки бригади і задуму командира батальйону розробив план із взяття під свій контроль зазначеного населеного пункту.

"О 02:00 8 травня 2018 особовий склад розвідувальних підрозділів бригади приступив до виконання даного плану. Станом на 06:00 8 травня 2018 підрозділи бригади вийшли на східні околиці н.п. Південне. Під час виконання I етапу (взяття н.п .Південне під свій контроль) втрат особового складу бригада не зазнала. Втрати противника склали: безповоротні - 1, санітарні - 1 ", - йдеться в повідомленні ООС у Фейсбук з посиланням на прес-службу 24-ї ОМБр ім.короля Данила.

За інформацією ОС, противник, починаючи з 8 травня, періодично обстрілює підрозділи 24-ї бригади, які перебувають на вогневих позиціях, намагаючись витіснити їх з н.п.Південне.

"Вогнем підрозділи бригади завдали противнику значних втрат: як мінімум 15 чоловік убитими і пораненими", - сказано в повідомленні ООС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА