08:53 14.05.2018

Трамп виступить із відеозверненням на церемонії відкриття посольства США в Єрусалимі

1 хв читати
Трамп виступить із відеозверненням на церемонії відкриття посольства США в Єрусалимі

Президент США Дональд Трамп 14 травня виступить на церемонії відкриття нової будівлі посольства США в Єрусалимі перед 800 американськими та ізраїльськими чиновниками в форматі відеозвернення, повідомив журналістам посол США в Ізраїлі Девід Фрідман.

"Президент звернеться до аудиторії відеомостом", - заявив посол, не уточнивши, чи буде це пряме включення або записане звернення.

Дипломат розповів також, що в п'ятницю американська дипломатична місія завершила роботу в Тель-Авіві і повернеться до роботи в понеділок 14 травня в новій будівлі в Єрусалимі.

Д.Трамп раніше повідомляв, що не буде присутній на церемонії відкриття американського посольства в Єрусалимі особисто. Американську делегацію очолить заступник голови Держдепу США Джон Салліван.

У грудні 2017 року Д.Трамп прийняв рішення про перенесення американського посольства в Єрусалимі з Тель-Авіва до Єрусалима, таким чином визнавши місто столицею Ізраїлю і відмовивши палестинцям у праві вважати Східний Єрусалим столицею Палестини. Даний крок викликав негативну реакцію з боку палестинців, арабських і мусульманських країн, а також критику деяких європейських партнерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА