15:27 07.05.2018

Поліція надала охорону нардепу Найєму

2 хв читати
Поліція надала охорону нардепу Найєму

 Народному депутату Мустафі Найєму (фракція "Блок Петра Порошенка"), якого побили в центрі Києва 30 квітня, забезпечили особисту охорону, заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"У рамках кримінального судочинства громадянину Мустафі-Масі Найєму забезпечено фізичну охорону співробітниками поліції на той період, який ми вважатимемо за потрібне", - сказав С.Князєв журналістам у понеділок у с.Чайки Київської області.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва внаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата Мустафу Найєма (фракція БПП). Унаслідок побиття у депутата діагностували перелом щелепи і струс головного мозку.

М.Найєм повідомив, що в словесній перепалці на дорозі в центрі Києва, яка закінчилася завданням йому тілесних ушкоджень, брали участь "четверо-п'ятеро осіб".

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича, 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Саліха Аргуєвича, 1996 року народження, і Умала Тімербілатова Руслановича, 1996 року народження. Ще один з учасників нападу зміг полишити Україну і полетів до Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м.Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт було обрано судом громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу, 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) обрано судом громадянину РФ Умолту Тімербулатову Руслановичу, 1996 року народження, і Саїтова Ахмеду Абубакаровичу, 1999 року народження (безробітний).

Як розповіли журналістам нардеп з фракції БПП Світлана Заліщук М.Найєму погрожують та умовляють забрати заяву на нападників з правоохоронних органів. "Були спроби виходити на певних депутатів, щоб Мустафа забрав свою заяву", - повідомила вона. А журналіст Айдер Муждабаєв додав, що на М.Найєма "тиснуть" через інших депутатів, а також намагаються вплинути на прокурорів.

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті М.Найєма.

У свою чергу заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що "запит на видачу М.Саїтова буде направлений найближчим часом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА