08:59 17.03.2018

Coca-Cola застосує блокчейн для боротьби з примусовою працею

1 хв читати
Coca-Cola застосує блокчейн для боротьби з примусовою працею

Американська харчова компанія Coca-Cola спільно з Держдепом США і двома компаніями запускають проект з використанням технології блокчейн для створення реєстру працівників. Так компанія має намір боротися з примусовою працею, повідомляє Reuters.

Держдеп зазначив, що це перший великий проект уряду в соціальній сфері із застосуванням блокчейна. За даними агентства, на компанії, які виробляють продукти харчування, чинять великий тиск, щоб усунути ризик примусової праці в країнах, де вони отримують, наприклад, цукровий очерет.

"Дослідження, випущене американською організацією Humanity United, показало, що більшість компаній, що займаються продуктами харчування і напоями, не справляються з вирішенням цієї проблеми", - сказано в повідомленні. Coca-Cola входить в десятку світових компаній, яка взяла на себе зобов'язання до 2020 року провести дослідження з питань застосування примусової праці.

Усього, за даними Humanity United, у всьому світі майже 25 млн осіб працюють в умовах примусової праці, причому 47% з них знаходяться в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

За допомогою технології блокчейн компанія має намір збільшити прозорість в організації праці. У реєстрі будуть міститися дані про співробітників, в тому числі їх трудові контракти. Для захисту інформації будуть використовуватися електронні нотаріальні послуги.

Створенням блокчейн-платформи для проекту займеться Bitfury Group. Вартість створення реєстру не розкривається.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА