14:58 05.03.2018

Міносвіти ініціює зарахування дітей до початкової школи за територіальною ознакою

2 хв читати
Міносвіти ініціює зарахування дітей до початкової школи за територіальною ознакою

 Міністерство освіти і науки України ініціює зарахування дітей до початкової школи на засадах її територіальної доступності, йдеться в проекті порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних і комунальних навчальних закладів для здобуття повної загальної середньої освіти.

"Проект документа описує механізми зарахування дітей до початкової (1-4 клас), базової (5-9 клас) і старшої (10-11 клас) школи. Зокрема, новий порядок зарахування до початкової школи ґрунтується на засадах її територіальної доступності. Тобто кожна школа має прийняти дитину, яка живе на території її обслуговування", - йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

Зокрема, документом гарантується першочергове право дитини з цієї території навчатися в державній або комунальній школі, але, за бажанням, батьки можуть віддати дитину й до іншої школи за наявності там вільного місця.

Закріплення за школами території обслуговування належить до компетенції місцевих органів влади.

"Отже, поняття "конкурс в перший клас", яке вже багато років викликає нарікання з боку батьківської спільноти, відходить у минуле", - наголошують у міністерстві.

Зазначено, що адміністрація шкіл і місцеві органи влади будуть зобов'язані вжити вичерпних заходів для зарахування всіх дітей з території обслуговування, як-от: відкриття додаткових класів, зокрема інклюзивних чи спеціальних, або зміна організації освітнього процесу, зокрема запровадження змінності в навчанні.

Водночас у разі значного перевищення кількості поданих заяв над можливістю закладу, зарахування відбуватиметься за критеріями, описаними в порядку.

"За прогнозами експертів, кількість таких шкіл в Україні не перевищуватиме 0,5%", - упевнені в Міносвіти.

Крім того, в запропонованому порядку описані механізми зарахування і переведення учнів до гімназій (5-9 клас) та ліцеїв (10-11 клас), а також умови та порядок відрахування учнів із закладів середньої освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА