08:54 27.02.2018

"Творця" біткойна звинуватили в шахрайстві на $ 5 млрд

2 хв читати
"Творця" біткойна звинуватили в шахрайстві на $ 5 млрд

Експерта з кібербезпеки звинуватили в привласненні криптовалюти і технологій на $ 5 млрд. Біткойни були здобуті його партнером по компанії, який помер в 2013 році

Самопроголошений творець біткойна Крейг Райт звинувачений в США в шахрайстві на більш ніж $ 5 млрд у вигляді криптовалюти та інших активів з майна компанії з комп'ютерної безпеки. Про це повідомляє Bloomberg.

Райт звинувачується в підробці контрактів і підписів, за якими йому були передані біткойни, здобуті його колегою Дейвом Клейманом, померлим у 2013 році. На Райта подав до суду брат Клеймана.

Сім'я Клеймана стверджує, що вони володіють правами на володіння більш ніж 1 млн біткойнів і технологіями блокчейна, які добув і розробив померлий Клейман, а також, що ці активи оцінюються в $ 5 млрд.

"Крейг підробив кілька контрактів, які мали на увазі передачу активів Дейва компаніям і структурам Крейга, - сказав агентству адвокат сім'ї Клейнман. - Крейг "уклав" їх заднім числом і підробив підпис Дейва".

Райт в 2016 році заявляв, що був одним з головних учасників команди, яка створила біткойни, діючи під псевдонімом Сатоши Накамото. Однак він не надав доказів своїх слів. Зараз Райт живе в Австралії, отримати від нього коментар Bloomberg не вдалося.

Райт і Клейман заснували компанію W & K Info Defense Research LLC, яка працювала в сфері кібербезпеки, в 2011 році. Разом вони працювали над створенням біткойна і займалися "значними майнінговимі операціями", випливає з позову. На момент смерті Клеймана вони контролювали мінімум 1,1 млн біткойнів.

До суду також представлене ​​електронне листування Райта і Клеймана, в якому вони згадують, що Райт контролює як мінімум 300 тис. біткойнів, а Клейман - 700 тис.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА