14:49 26.02.2018

НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" відкриває нову магістерську програму з підготовки управлінців "Укроборонпрому"

2 хв читати

Держконцерн "Укроборонпром" і Національний технічний університет України (НТТУ) "Київський політехнічний інститут ім.Сікорського" розширюють партнерство в інтересах сектора безпеки і оборони та будуть співпрацювати в галузі підготовки фахівців для оборонно-промислового комплексу (ОПК).

У понеділок в НТТУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" пройшло офіційне відкриття нової магістерської програми "Управління в сфері військово-промислового комплексу" для підготовки управлінців центрального апарату і підприємств держконцерну "Укроборонпром".

Плани щодо співпраці у сфері підготовки кадрів для ОПК закріплені укладеною сторонами в грудні 2017 року угодою, яка також передбачає забезпечення спільної участі співробітників підприємств "Укроборонпрому" і НТТУ в реалізації інноваційних проектів в галузі високих технологій для оборонної промисловості.

У навчально-методичному і організаційному забезпеченні магістерської програми візьмуть участь факультет соціології і права, факультет менеджменту та маркетингу, факультет лінгвістики і науково-методичний комплекс "Інститут післядипломної освіти" НТТУ, а також підрозділи "Укроборонпрому". Термін підготовки магістрів за новою спеціальністю становитиме 16 міс., перший випуск заплановано на 2019 рік.

Крім фахівців "Укроборонпрому", другу вищу освіту за новою магістерською програмою в НТТУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" зможуть також здобути керівники підприємств усіх форм власності ОПК.

Як зазначив глава "Укроборонпрому" Павло Букін, наразі українська оборонна галузь потребує управлінців, здатних в умовах обмеженого фінансового ресурсу і в короткий термін організувати виробництво і забезпечити поставку військовим замовникам сучасної оборонної продукції.

Разом з тим він акцентував, що в останні роки оборонна галузь, за його словами, була "відірвана від науки".

"Ми повинні знайти фахівців, здатних змінити цю ситуацію", - підкреслив глава держконцерну.

Як повідомлялося, підготовка профільних фахівців для ОПК у вищих навчальних закладах України за сприяння "Укроборонпрому" розпочата в 2016 році. З ініціативи та за підтримки держконцерну у Вінницькому національному технічному університеті (ВНТУ) відкрито навчання за спеціальністю "Озброєння і військова техніка". Сьогодні "Укроборонпром" успішно співпрацює у сфері підготовки кадрів для ОПК з близько 50 українськими вузами.

НТТУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" - один з базових наукових і кадрових центрів ОПК, на рівні близько 80% інтегрований в ОПК і створення принципово нових систем озброєнь, передусім, систем авіакосмічного призначення.

Сьогодні НТТУ активно розвиває, зокрема, тематику протидії кіберзагрозам. В умовах нових викликів обороноздатності держави КПІ вже створено близько 40 видів нових видів озброєнь, частина з них вже поставлені на озброєння ЗСУ. З 2015 року НТУУ входить до складу учасників української інноваційно-виробничої платформи "Об'єднання "Київська політехніка" з упровадження оборонних стартапів, створеної під координацією РНБОУ з урахуванням досвіду ізраїльського "Техніона".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА