07:14 24.02.2018

Екс-радник передвиборного штабу Трампа Рік Гейтс зізнався в змові і наданні неправдивих свідчень

1 хв читати
Екс-радник передвиборного штабу Трампа Рік Гейтс зізнався в змові і наданні неправдивих свідчень

Колишній радник передвиборного штабу президента США Дональда Трампа і діловий партнер Пола Манафорта Рік Гейтс офіційно визнав себе винним у змові на федеральному рівні і наданні неправдивих свідчень, пише агентство Ассошіейтед Прес.

Екс-глава передвиборного штабу Д. Трампа П.Манафорт і Р.Гейтс стали першими обвинуваченими в рамках розслідування так званої "російського справи" спецпрокурора Роберта Мюллера, їм пред'явили звинувачення в кінці жовтня. Напередодні Р.Мюллер висунув проти них нові звинувачення.

Р.Гейтс і П.Манафорт звинувачуються в підготовці помилкових податкових декларацій, банківському шахрайстві, змові з метою здійснення банківського шахрайства, відмивання коштів, не розкритті прибутків з іноземних джерел, змові проти інтересів США і введенні в оману американської влади щодо своєї співпраці з екс- президентом України Віктором Януковичем і українською Партією регіонів.

Р.Гейтс зробив заяву у федеральному суді у Вашингтоні. П.Манафорт сказав, що він не винен.

"Заява Р.Гейтса є переконливим свідченням того, що він планує співпрацювати зі спецпрокурором Р.Мюллером", - пише агентство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА