08:09 18.02.2018

Генсек НАТО знайшов "кращий засіб" протистояти втручанню Росії

2 хв читати
Генсек НАТО знайшов "кращий засіб" протистояти втручанню Росії

Єнс Столтенберг заявив про необхідність країн НАТО протистояти російському втручанню. Однак боротися з Росією в цьому контексті "ще більшої пропагандою", на думку генсека альянсу, не найкращий засіб

Північноатлантичний альянс повинен різними способами протистояти втручанню Росії в політичні системи інших країн і використання "ще більшої пропаганди" в цьому випадку - не найкращий метод. Таку думку висловив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг телеканалу CNBC в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки.

"Ми бачили багато повідомлень і багато прикладів того, як Росія втручається в демократичні політичні процеси в багатьох країнах, в тому числі в країнах НАТО, і ми повинні мати можливість протистояти цьому різними способами", - сказав він.

Зокрема, за його словами, глави оборонних відомств країн-членів альянсу на зустрічі в Брюсселі в минулу середу вже домовилися активізувати зусилля з кібербезпеки, щоб зловмисникам "було складніше проникнути в мережі країн НАТО".

Однак, крім цього, необхідно боротися з втручанням Росії "фактами", впевнений генсек НАТО. "Я не думаю, що найкращий засіб відповідати на пропаганду і дезінформацію ще більшою пропагандою, але фактами і правдою", - сказав він. "Для цього нам потрібні вільні, незалежні засоби масової інформації", - уточнив він, підкресливши, що це "кращий спосіб забезпечити вільні відкриті демократичні процеси".

Американські спецслужби звинувачують Росію у втручанні в вибори президента США в листопаді 2016 року, перемогу на яких здобув Дональд Трамп. Москва усі звинувачення заперечує. У підсумку в Штатах було ініційовано розслідування, яке було доручено вести спецпрокурору Роберту Мюллеру, про передбачуване втручання Росії у вибори і можливі зв'язки команди Трампа з Москвою.

Напередодні американська прокуратура винесла офіційні звинувачення російським громадянам в тому, що вони втручалися в політичні процеси в США. У документі, який підписаний Мюллером, обвинуваченими називаються 13 громадян Росії, в тому числі і бізнесмен Євген Пригожин. За версією американської прокуратури, згадане в документі Агентство інтернет-досліджень розпочало свою кампанію з втручання в американські вибори в 2014 році. Фігуранти списку, за твердженням прокуратури, використовуючи фальшиві імена, влаштовували в соцмережах політичні дискусії, метою яких "було принизити роль Гілларі Клінтон і допомогти обранню президентом США Дональда Трампа".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА