07:45 17.12.2017

За три квартали 2017 року населення України скоротилося на 150 тис

1 хв читати
За три квартали 2017 року населення України скоротилося на 150 тис

В Україні за три квартали 2017 року населення скоротилося на 150 тис. чоловік. Про це свідчать дані Держкомстату, передає ТСН.

Як наголошується в повідомленні, за народжуваністю Україна займає 172 місце в світі за рейтингом ООН. Скорочення населення пов'язано з високою смертністю і з низькою народжуваністю, заявили у відомстві.

За даними Держкомстату, дітей народжується менше, тому що батьки не можуть забезпечити дитині бажаний рівень добробуту. Окрім того, державних виплат не вистачає на забезпечення новонародженого. ТСН зазначає, що в українському бюджеті не передбачено зростання посібників на дитину, незважаючи на підвищення цін.

У Мінсоцполітики заявили, що неодноразово виступали за збільшення виплат, але цей захід може не підштовхнути зростання народжуваності. Міністр соціальної політики Андрій Рева сказав, що на Україні є "династії одержувачів соціальної допомоги". За його словами, це сім'ї, члени яких не працюють, а "сидять на соціальних виплатах".

Колишній міністр праці Михайло Папієв в ефірі телеканалу ZIK на початку грудня заявив, що з України виїхали 10 млн чоловік. За офіційною статистикою в країні живе 42 млн українців, але насправді їх 32 млн чоловік, розповів він. Папієв сказав, що до подій 2014 року з країни виїхали 5 млн чоловік, і ще стільки ж покинули Україну після подій на Майдані.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА