16:18 11.12.2017

Спецслужби РФ можуть вдатися до ліквідації Саакашвілі

2 хв читати
Спецслужби РФ можуть вдатися до ліквідації Саакашвілі

Спецслужби РФ намагаються вийти на лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі та його соратника Северіона Дангадзе, щоб з'ясувати деталі спілкування із українським бізнесменом Сергієм Курченком, заявляють у прокуратурі.

"Одним з варіантів дестабілізації ситуації в країні може бути ініціювання спецслужбами Російської Федерації спроба ліквідації Саакашвілі та Дангадзе", - сказав прокурор по час судового засідання Печерського районного суду Києва, де обирають запобіжний захід М.Саакашвілі.

Пославшись на інформацію Головного управління СБУ в Києві та Київській області, прокурор повідомив: "Спецслужби РФ вживають заходів для виходу через своїх довірених осіб в Україні на Саакашвілі і Дангадзе для з'ясування деталей розмов між ним і Курченком для подальшого встановлення громадян РФ, які можуть бути причетні до документування злочинної діяльності Курченка, Саакашвілі і Дангадзе".

З цієї причини прокурор просить про запобіжний захід для М.Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Як повідомлялося, 5 грудня, М.Саакашвілі був затриманий, але прихильники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політик був оголошений в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, що переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні та продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий із С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері в п'ятницю, 8 грудня. Інкримінована йому ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання він був доставлений в СІЗО СБУ в Києві, де оголосив голодування.

У понеділок вранці М.Саакашвілі був доставлений у будівлю Печерського районного суду Києва. Увечері 11 грудня добігає кінця 72 години з моменту його затримання, протягом яких, відповідно до закону, політику мають обрати запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА