08:52 04.12.2017

Нафта Brent подешевшала до $ 63,37 за барель після стрибка в п'ятницю

2 хв читати
Нафта Brent подешевшала до $ 63,37 за барель після стрибка в п'ятницю

Ціни на нафту опускаються в понеділок після істотного стрибка за підсумками попередньої сесії.

Оптимізм трейдерів, пов'язаний з тим, що дії ОПЕК + призведуть до істотного поліпшення балансу попиту і пропозиції на нафтовому ринку, підтримав ринок минулого тижня. Однак експерти як і раніше побоюються, що зростання видобутку сланцевої нафти в США буде підривати зусилля ОПЕК +.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures опустилася на $ 0,36 (0,56%) - до $ 63,37 за барель. До закриття попередньої сесії контракт подорожчав на $ 1,1 (1,76%) - до $ 63,73 за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $ 0,43 (0,74%) - до $ 57,93 за барель. До закриття ринку в п'ятницю вартість контракту збільшилася на $ 0,96 (1,67%) - до $ 58,35 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent подорожчала на 0,4%, WTI - подешевшала приблизно на 1%, пише MarketWatch.

Згідно з даними Baker Hughes, опублікованими в п'ятницю, число працюючих нафтовидобувних установок в США минулого тижня збільшилося на 2 одиниці - до 749 установок, максимуму з кінця вересня.

Як повідомлялося, країни ОПЕК і не-ОПЕК 30 листопада домовилися продовжити дію угоди про обмеження видобутку ще на дев'ять місяців - до кінця 2018 року. Умови угоди залишаються незмінними: країни зберігають видобуток нафти на рівні жовтня 2016 року, експорт нафти і нафтопродуктів моніториться, але не обмежується. Нігерія і Лівія беруть на себе зобов'язання щодо збереження видобутку нафти на рівні 1,8 млн б / д і 1 млн б / д відповідно протягом усього 2018 року.

"Не дивлячись на те, що включення Нігерії і Лівії в домовленості щодо обмеження видобутку є позитивним сигналом, можна говорити про те, що ОПЕК + розіграла всі карти, вирішивши продовжити угоду до кінця наступного року, - наводить агентство Bloomberg слова аналітика з сировинних ринків Hyundai Futures Corp. Вілл Юня. - До тих пір, поки в США видобувається сланцева нафта, буде важко домогтися істотного підйому цін на нафту з нинішніх рівнів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА