21:00 29.11.2017

У Великій Британії засудили Трампа за твіти з повідомленнями ультраправої організації

2 хв читати
У Великій Британії засудили Трампа за твіти з повідомленнями ультраправої організації

З боку президента США Дональда Трампа "було неправильно" опублікувати на своїй сторінці в Twitter повідомлення ультраправої британської організації Britain First, вважають в офісі британського прем'єра на Даунінг-стріт, 10.

"З боку президента (Трампа - ІФ) було неправильно чинити так", - йдеться в офіційній заяві представника прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей. "Britain First прагне внести розбрат в суспільство, використовуючи повні ненависті висловлювання, які поширюють брехню і посилюють напруженість", - наголошується в заяві.

Окрім того, в заяві представника британського прем'єра відзначається, що "британський народ у переважній більшості відкидає упереджену риторику ультраправих, яка суперечить цінностям, за якими стоїть країна, - порядності, терпимості і поваги".

У свою чергу представник Білого дому Сара Сандерс, спілкуючись з журналістами, заступилася за президента США, заявивши, що він діяв в інтересах посилення національної безпеки. "Справжні це відео чи ні, загроза реальна. Його (Трампа - ІФ) метою є просування ідеї сильної прикордонної та національної безпеки", - сказала вона.

Раніше ситуацію навколо сторінки президента Трампа в твіттері обговорили в парламенті Великобританії. При цьому член парламенту Чука Умунна в зв'язку з публікаціями в мікроблозі Трампа закликав відкликати запрошення відвідати Велику Британію з офіційним візитом.

Трамп в середу опублікував у своєму Твіттері три повідомлення заступника лідера британської ультраправої політичної організації Britain First Джейда Франсена. У них містяться відеозаписи, які, згідно з даними Twitter, можуть містити делікатний характер. За повідомленням американського телеканалу CNN, "антимусульманські" публікації в Твіттері президента викликали різку негативну реакцію з боку британської громадськості.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА