19:24 23.11.2017

Прокуратура порушила справу за фактом незаконних обшуків в окупованому Криму і смерті кримськотатарської активістки

2 хв читати
Прокуратура порушила справу за фактом незаконних обшуків в окупованому Криму і смерті кримськотатарської активістки

Прокуратура АР Крим (знаходиться в м.Києві) порушила кримінальні провадження за фактом проведення незаконних обшуків у представників кримськотатарської громади в окупованому Росією Криму та смерті 82-річної активістки Веджіє Кашка.
"23 листопада 2017 в м.Сімферополь представники незаконно створених органів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, за попередньою змовою групою осіб, з погрозою застосування зброї намагалися незаконно позбавити волі відому кримськотатарську активістку Веджіє Кашка, внаслідок чого їй стало зле. Після того, як карета швидкої допомоги забрала постраждалу, остання померла, не доїхавши до лікарні ", - повідомляє прес-служба прокуратури АРК в четвер.
До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом смерті В.Кашка за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Також прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків і затримань ще п'яти кримськотатарських активістів.
"Представниками незаконно діючих на території АР Крим органів, зокрема ФСБ, в присутності спецпідрозділів (з нашивками на форменому одязі ОМОН і СОБР) вкотре проведено ряд обшуків і затримань із застосуванням спеціальних засобів (наручників) кримськотатарських активістів, зокрема Бекіра Дегерменджі, Куртсеїта Абдуллаєва, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Кязім Аметова ", - йдеться в повідомленні.
За фактами обшуків прокуратурою АР Крим до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла вчинене службовою особою або із застосуванням насильства чи загрози його застосування) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА