08:40 10.11.2017

У Київраді введуть годину для запитань до глави КМДА і його заступників

2 хв читати
У Київраді введуть годину для запитань до глави КМДА і його заступників

У Київській міській раді в першому читанні прийнятий проект рішення про введення години для питань до глави мерії і його заступників, повідомили в КМДА.
"Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати розглянули проект рішення, що передбачає введення години для питань до голови Київської міської державної адміністрації", - йдеться в повідомленні на сайті мерії в четвер.
В інформації уточнюється, що відповідно до поправок депутатського корпусу, на годині для питань будуть присутні і представники виконавчого органу Київради (КМДА). У зв'язку з цим, проект рішення отримав нову назву: "Про годину запитань до виконавчого органу Київської міської ради Київської міської адміністрації (КМДА)". Підкреслюється, що час для запитань будуть відводити на першому пленарному засіданні КМР кожного календарного кварталу.
"Сама ідеологія цього документа передбачає спілкування представницького органу з виконавчим. Ми пропонуємо наступне: адресувати питання до Віталія Кличка як до голови Київської міської державної адміністрації. Заступники голови виконавчого органу також повинні мати можливість відповідати депутатам. Переконані, тільки в такому форматі ця комунікація буде найбільш ефективною", - пояснив депутат Київради Андрій Странніков.
Таким чином, окрім глави КМДА, на годині для питань повинні бути присутніми його заступники. Чиновники повинні особисто відповідати на питання депутатів про роботу виконавчого органу Київради та свою діяльність на займаних посадах. Депутати можуть заздалегідь письмово направляти свої питання. Незалежно від встановлених тимчасових обмежень кожна депутатська фракція КМР має гарантоване право на два усних питання до спікера.
Проект рішення підтримали в першому читанні. Документ з поправками підтримали 88 депутатів КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА