15:45 26.07.2017

Великобританія услід за Францією планує заборонити продаж бензинових автомобілів

2 хв читати
Великобританія услід за Францією планує заборонити продаж бензинових автомобілів

Влада Великобританії має намір заборонити продаж автомобілів із дизельними і бензиновими двигунами на території країни з 2040, заявив в інтерв'ю радіоканалу BBC 4 міністр навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства Майкл Гоув.

"Ми не можемо постійно користуватися дизельними і бензиновими автомобілями, - заявив він. - Нам потрібно консолідувати зусилля із боротьби не лише з проблемами для здоров'я, що спричинються шкідливими вихлопами, а й з більш широкими проблемами, пов'язаними з прискоренням зміни клімату".

За два тижні до цього про аналогічний захід повідомив уряд Франції, а ще раніше шведська Volvo оголосила, що всі її легкові автомобілі оснащуватимуть електродвигунами або гібридними моторами, починаючи з 2019 року.

Британська влада раніше повідомила про плани інвестувати 800 млн фунтів стерлінгів ($1 млрд) у розробку технологій самоврядних автомобілів і зниження вихлопів, а також ще 246 млн фунтів у розробку сучасних батарей для електромобілів.

Кількість машин на дизельних двигунах у Великобританії є рекордною серед усіх європейських країн.

Наразі світовий ринок електромобілів порівняно малий - у 2016 році менше 1% проданих машин були оснащені електромоторами. Однак популярність таких автомобілів зростає - у січні-березні 2017 року обсяг продажу підскочив на 40% у річному вираженні, до 191,7 тис., За даними сайта EV-Volumes.com, якщо такі темпи зростання збережуться, до 2030 року 80% всіх реалізованих автомобілів їздитимуть на електриці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА