13:34 12.06.2017

Коломойський у позові до НБУ і ПриватБанку вимагає розірвати угоду про поручительство

1 хв читати
Коломойський у позові до НБУ і ПриватБанку вимагає розірвати угоду про поручительство

Екс-співвласник ПриватБанку (Київ) Ігор Коломойський 9 червня подав заяву до Печерського райсуду Києва з вимогою розірвати угоду про поручительство.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових справ, відповідачами за позовом виступають Національний банк України (НБУ) і ПриватБанк.

Нині у справі призначено склад суду.

Раніше глава НБУ Валерія Гонтарева заявляла, що погашення ПриватБанком наявної заборгованості за кредитами рефінансування в обсязі 13,8 млрд грн звільнить екс-співвласника фінустанови І.Коломойського від персональної гарантії.

В.Гонтарева уточнила, що відмова від такого погашення рефінансування, виданого банку ще до його націоналізації наприкінці 2016 року, прописана в меморандумі з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Вона також наголосила, що центробанк видавав це рефінансування до націоналізації банку лише під реальні активи і під персональну гарантію І.Коломойського, тоді як у забезпечення корпоративного портфеля кредитів, виданих самим банком, таких реальних активів немає.

За даними, наведеними на веб-сайті НБУ, ПриватБанку в 2014 році було надано стабілізаційні кредити на 19,9 млрд грн. Забезпеченням під зазначене рефінансування були майнові комплекси, іпотека нерухомості, іпотека землі, майнові права за кредитними угодами, повітряні судна. У 2015 році НБУ видав банку стабілізаційні кредити на 9,7 млрд грн. Забезпеченням під зазначене рефінансування були поручительство, застава, майнові комплекси та повітряні судна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА