13:25 29.05.2017

Напередодні вбивства Вороненкова його водія викрали співробітники ФСБ

3 хв читати
Напередодні вбивства Вороненкова його водія викрали співробітники ФСБ

Вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова розповіла про викрадення в Білорусі працівниками Федеральної служби безпеки РФ його водія напередодні вбивства.

"Їде наш водій напередодні, перетинає кордон Білорусі... На блокпосту Гомеля зупиняють водія і туди викликають начебто прикордонників. А насправді приїжджає два автобуси з ФСБ-шниками, нашого водія викрадають", - розповіла М.Максакова в інтерв'ю телеканалу ZIK.

За її словами, згодом водія конвоювали до Брянської області РФ. "Вони викрали людину з території Білорусі, конвоювали її до Брянської області, там вони тримали його протягом 12 годин, позбавили зв'язку, не годували, не давали спати, ставили безліч запитань... Коли у результаті Влад (водій - ІФ) все-таки перетнув кордон України і приїхав того самого ранку до Києва, у Дениса відбулося якесь полегшення... Замість того, щоб подумати, для чого все це було", - розповіла вдова Д.Вороненкова.

На думку М.Максакової, цей факт мають розслідувати білоруські органи. "Це що було таке?.. Після цього мені говоритимуть, що російські спецслужби, ФСБ непричетні до того, що сталося? Вони були настільки залучені, настільки всередині всього... Як вони це зробили, чи вони це зробили, - не можу сказати, але це точно входило до кола бажань", - сказала вона.

За словами М.Максакової, у неї є всі дані людей, які викрадали водія, і вона може їх надати.

"Я все одно не вважаю, що Путін був у курсі того, що станеться 23 березня... Я вважаю, що вони (співробітники ФСБ - ІФ) зробили те, що вони хотіли і мріяли зробити", - висловила думку вдова Д.Вороненкова.

Раніше головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов у своїй статті написав, що Д.Вороненков у день вбивства йшов на зустріч зі знайомим водієм, який приїхав із Москви та міг діяти в інтересах російських спецслужб. Згідно з джерелами "Цензор.НЕТ", у день вбивства об 11:30 перед зустріччю з іншим колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим Д.Вороненков домовився про зустріч ще з однією людиною. "Це був його московський водій, громадянин РФ Владислав Тихонькін. Д.Вороненков хотів обговорити з ним деталі перегону машини з Москви до Києва, який Тихонькин здійснив із 22 на 23 березня", - написав він.

Посилаючись на оперативні дані українських спецслужб, журналіст повідомив, що водія Д.Вороненкова під час перетину російського кордону затримували працівники ФСБ і чинили жорсткий тиск із метою отримання інформації про Д.Вороненкова.

"Не виключено, що могло бути здійснене вербування В.Тихонькіна або його пересування та переговори були поставлені під контроль засобами технічної розвідки. Сам Вороненков купив своєму водію квитки до Москви на 23.03.17, але перед його відльотом вирішив зустрітися особисто. Про цю зустріч знав лише сам Вороненков. Одразу після вбивства Д.Вороненкова Владислав Тихонькін ніяк себе не виявив, не проявив і не надав ніяких свідчень правоохоронним органам України. Водій вилетів з України згідно зі своїми квитками близько 14:00. Про те, що Д.Вороненков йшов на зустріч із В.Тихонькіним, слідство дізналося вже після того, як водій покинув Україну", - наголосив журналіст.

На його думку, є ймовірність, що водій міг діяти свідомо або несвідомо під контролем російських спецслужб.

Як повідомлялося, екс-депутат Держдуми РФ Д.Вороненков був убитий у центрі Києва 23 березня. Вбивця був поранений охоронцем екс-депутата та згодом помер у лікарні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА