09:53 29.05.2017

КС 30 травня продовжить розгляд справи щодо закону про люстрацію та питання звільнення суддів

2 хв читати
КС 30 травня продовжить розгляд справи щодо закону про люстрацію та питання звільнення суддів

Конституційний Суд України у вівторок, 30 травня, продовжить розгляд справ про відповідність Конституції законів про люстрацію і про запобігання корупції, а також питання звільнення суддів КС Юрія Бауліна і Сергія Вдовиченка.

Згідно з порядком денним на вівторок, опублікованим на сайті КС, продовжиться розгляд справи за конституційним поданням Верховного Суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) п. 6 ч. 1, п.п. 2, 13 ч. 2, ч. 3 ст. 3 закону України "Про очищення влади", 47 народних депутатів України щодо конституційності ч. 3, 6 ст. 1, ч. 1, 2, 3, 4, 8 ст. 3, п. 2 ч. 5 ст. 5, п. 2 прикінцевих та перехідних положень закону і Верховного суду щодо конституційності ч. 3 ст. 1, п.п. 7, 8, 9 ч. 1, п. 4 ч. 2 ст. 3, п. 2 прикінцевих та перехідних положень закону (закрита частина пленарного засідання).

Судді КС також продовжать розглядати справу за конституційним поданням 48 народних депутатів України щодо конституційності окремих положень закону України "Про запобігання корупції" та статті 366-1 Кримінального кодексу України (закрита частина пленарного засідання).

Крім того, продовжиться розгляд питання про звільнення суддів КС С.Вдовиченка і Ю.Бауліна (нині в.о. голови КС).

Як повідомлялося, в березні 2016 року КС відмовив у відводі шести суддів (в тому числі Ю.Бауліна і С.Вдовиченко) у справі про відповідність закону про люстрацію Конституції України.

У березні поточного року закінчився трирічний термін повноважень Ю.Бауліна на посаді голови Конституційного суду, він продовжує виконувати обов'язки глави КС як старший за віком суддя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА