14:49 24.05.2017

Нардеп Вілкул особисто організовував "тітушек" до 9 травня в Дніпрі - Луценко

3 хв читати
Нардеп Вілкул особисто організовував "тітушек" до 9 травня в Дніпрі - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про наявність у слідства фактів про те, що влаштували масові заворушення в Дніпрі 9 травня "тітушки" (молоді люди спортивної зовнішності, які беруть участь або вчиняють провокації для третiх осiб) були підготовлені і організовані в штабі партії "Опозиційний блок" в Дніпропетровській області особисто народним депутатом фракції "Опозиційний блок" Юрієм Вілкулом.

"Тепер ми точно знаємо, хто організовував і інструктував цих "тітушек". І, пане керівник "Опозиційного блоку", в мене погані новини: вони всі інструктувалися, організовувалися і фінансувалися у вашому штабі в Дніпропетровській області особисто паном Вілкулом та паном Колесником", - сказав під час звіту про свою діяльність у Верховній Раді в середу Ю.Луценко, звертаючись до співголови фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула.

За його словами, у прокуратури є відеозапис, де всі разом вони заходять до будівлі офісу.

"У нас є дані матеріалів санкціонованого судом прослуховування, які свідчать про те саме", - додав Ю.Луценко.

У цьому контексті він звернувся до співголови фракції "Опозиційного блоку" з проханням посприяти в наданні свідчень Вілкулом і Колесником, що б вони "хоча б вибачилися за те, що "тітушки" у вашій голові ще не вивітрилися".

Ю.Луценко також нагадав, що в рамках розслідування подій в Дніпрі 9 травня були затримані не тільки "тітушки", їх загалом було 250.

"Ми затримали кілька десятків тих, хто нападав на бійців АТО. Встановлено, хто їх організатори, і це було зроблено за добровільної згоди співпрацювати зі слідством одного з цих "тітушек", - сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, 9 травня в Дніпрі під час заходів, присвячених Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, "тітушки" і поліцейські побили учасників АТО.

У Національній поліції України повідомили, що станом на 17 травня встановлено 25 осіб, які брали участь у сутичких і спровокували масову бійку на заходах на честь Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 9 травня в р.Дніпро.

Крім того, за словами прес-секретаря генерального прокурора України Лариси Сарган, слідчі Дніпропетровської обласної прокуратури допитували народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула як свідка у справі про сутички в Дніпрі 9 травня. Також був допитаний як свідок представник Соцпартії Іван Ступак.

Повідомлялося, що один із затриманих пішов на співпрацю зі слідством.

За інформацією обласної прокуратури, п'ятьом затриманим за підозрою в причетності до масових безладів в Дніпрі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.294, ст.293 та ч.2 ст.350 Кримінального кодексу України. Також підготовлено повідомлення про підозру щодо ще трьох осіб.

Одному з підозрюваних судом вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США схвалили терміновий продаж Україні трьох установок HIMARS

Війська РФ завдали ракетного удару по інфраструктурі передмістя Сум

Дитина підірвалася на міні в селі Херсонської області

Через дискваліфікацію Нідерландів у гранд-фіналі Євробачення-24 під №5 ніхто не виступатиме, інші учасники збережуть свої номери

Унаслідок ракетного удару по передмістю Сум загинула жінка

У Вовчанській громаді загинули два мирні жителі, ще двоє поранені внаслідок суботніх обстрілів

У Київській області в ДТП загинула дев’ятирічна дитина

У Херсонській ОВА повідомили про ще одного постраждалого внаслідок підриву на російській міні

Війська РФ протягом дня обстрілювали Нікопольський район з артилерії та БПЛА, завдали удару по Синельниківському району

У КРИВОМУ РОЗІ ЧУТИ ВИБУХ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА