12:41 24.05.2017

КМДА має намір підвищити вартість проїзду в столичному наземному транспорті і метро на 1 грн

2 хв читати
КМДА має намір підвищити вартість проїзду в столичному наземному транспорті і метро на 1 грн

Київська міська державна адміністрація (КМДА) розглядає можливість вимушеного підвищення вартості проїзду в наземному транспорті та в метро 1 грн.

Згідно з прес-релізом адміністрації, такі заходи необхідні для "виживання муніципальних столичних підприємств, що надають послуги з перевезення громадян".

У повідомленні наголошується, що останнім часом суттєво змінилися фактори, на які міська адміністрація не має впливу, а саме: ціна на електроенергію зросла майже в 4,6 рази, на державному рівні в 2,6 рази збільшено мінімальну заробітну плату, також зросла вартість пального, води та запчастин.

"Збільшення тарифів надає можливість покрити лише витрати на електроенергію і компенсувати витрати на заробітну плату працівникам. По суті, місто встановлює тариф "виживання", - сказав заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, склалася вкрай важка ситуація, коли для забезпечення функціонування транспортної системи столиці. КМДА змушена збільшити тариф на проїзд у міському транспорті.

"Ми розуміємо, в якій складній ситуації опинилися кияни, як боляче це може вдарити по бюджетах сімей, тому за дорученням мера Віталія Кличка міська адміністрація розробила низку заходів, які допоможуть захистити інтереси киян. По-перше, ми зберігаємо пільги для всіх соціально-вразливих категорій населення. По-друге, є завдання залишити транспортні послуги диференційованими з нинішньою системою знижок. Третє і головне, кияни заплатять лише одну гривню, а залишок різниці в тарифах, більша її частина, буде відшкодована за рахунок міського бюджету", – зазначив М.Поворозник.

Таким чином, одна поїздка в наземному транспорті (трамваї, тролейбусі, автобусі і фунікулері) коштуватиме 4 грн. У метрополітені вартість разового проїзду заплановано встановити на рівні 5 грн, за пластиковою картою – від 4,50, залежно від кількості поїздок, а за проїзними квитками – від 3,87 грн, залежно від типу проїзного. Тариф на проїзд у міській електричці становитиме 5 грн за одну поїздку

Заступник голови КМДА зазначив, що безкоштовний проїзд усіх пільгових категорій населення буде збережено.

Він також повідомив, що до кінця року заплановано ввести електронний квиток на всі види громадського транспорту. Це допоможе оптимізувати облік пасажирів і змінити підходи до оплати проїзду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА